Home » Verzekeringen

ZZP-verzekeringen

Een duidelijk overzicht van verzekeringen voor zzp’ers

Als ZZP-er is het in de huidige maatschappij nodig om een aantal verzekeringen te nemen. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Ook al ben je als vakman of vakvrouw nog zo bekwaam, toch kan er altijd iets misgaan. Uiteraard hopen we dat dit jou nooit zal overkomen. Dit is trouwens ook iets wat mensen in het algemeen vaak zeggen: ‘Mij overkomt het niet.’ We kunnen je alvast één raad geven. Dit is een uitspraak die we al vaak gehoord hebben. Dat is meteen ook de reden waarom we je de raad geven om je wel te verzekeren tegen gebeurlijke beroepsrisico’s.

 

ZZP verzekeringen tegen beroepsrisico’s

Welke ZZP-verzekeringen tegen beroepsrisico’s je moet nemen tegen beroepsrisico’s is grotendeels afhankelijk van het beroep dat je als ZZP-er uitoefent. Het risico dat je loopt op lichamelijk letsel als je dakwerker bent, is namelijk groter dan dat van een schrijver of boekhouder. Tegelijk willen we daarmee echter niet zeggen dat schrijvers, boekhouders en andere vrije beroepen geen enkel beroepsrisico lopen. De aard van het risico is echter helemaal niet te vergelijken. Het is net alsof je appels en citroenen met elkaar zou vergelijken. ZZP-verzekeringen tegen beroepsrisico’s kunnen inhoudelijk dus heel erg verschillen. De raad die we je

 zouden willen geven, is dat je voor jouw vak of beroep een specifieke ZZP-verzekering afsluit. We verwijzen je daarvoor graag naar een gespecialiseerde verzekeringsmakelaar!

Waarom gewone verzekeringen geen beroepsrisico’s dekken

zzp verzekering

De modale Nederlander heeft genoeg aan een WA-verzekering. Ten onrechte denken beginnende ZZP-ers wel eens dat deze privé-verzekering ook zakelijke risico’s dekt. Dit is echter niet het geval. Dit is belangrijk om weten. Het is net de reden waarom je ZZP-verzekeringen nodig hebt. Deze verzekeringen afsluiten is in Nederland niet verplicht. Zo komt het dat vele kleine zelfstandigen hun aansluiting deze vorm van verzekering op de lange baan schuift. We weten allemaal dat van uitstel vaak afstel komt. Dan loop je het risico dat er onverhoopt iets misgaat op het werk waardoor een klant schade heeft. Dit wil je echt niet meemaken!


ZZP-verzekeringen: niet alleen voor jezelf maar ook voor de klant

ZZP-verzekeringen nemen, doe je trouwens niet alleen voor jezelf, maar ook voor je klant. We hadden het hierboven over een dakwerker die een groot beroepsrisico loopt. Het gebeurt namelijk dat ook vakmannen van een dak vallen. Tegelijk is het ook mogelijk dat een patiënt van een verzorgende door een moment van onachtzaamheid letsel oploopt. Het zijn allemaal dingen die kunnen voorkomen. Dat is nu de reden waarom je ZZP-verzekeringen nooit mag uitstellen!

Lees onze laatste blogs over ZZP verzekeringen

Zzp’er ziek en niet verzekerd
Verzekeringen

Zzp’er ziek en niet verzekerd

/ 15 oktober 2021

Als een zelfstandige zonder personeel ben jij de belangrijkste werknemer van je bedrijf. Maar het kan gebeuren dat je als zzp’er ziek wordt en zelfs ziek wordt voor een langere periode. Maar hoe zorg je er...