Home » Financieel

Financieel

ZZP Vrienden helpt jou op weg met alle financiële informatie die jij als zelfstandig ondernemer nodig hebt

Boekhoudprogramma's

Als zzp'er ben je natuurlijk zelf verantwoordelijk voor je administratie. ZZP Vrienden heeft een aantal handige tools voor je op een rijtje gezet.

ZZP Hypotheek

Ook je hypotheek valt onder je financiële werkzaamheden. Wij vertellen je waar je rekening mee moet houden.

ZZP bank

Als zzp'er kom je veel in aanmerking met de bank. ZZP Vrienden vertelt jou waar je rekening mee moet houden.

Geld lenen ZZP

Het kan soms voorkomen dat je als zzp'er snel geld nodig hebt. Wij hebben de mogelijkheden uitgezocht.

Wanneer je start als zelfstandig ondernemer zijn er een aantal zaken die jij moet regelen die misschien jouw vorige werkgever eerst voor je deed. Dit zijn de financiële gevolgen van zzp’er worden. Het is goed dat je je verdiept in alle financiële zaken rondom zelfstandig ondernemen. ZZP Vrienden voorziet je graag van alle informatie. Met de volgende financiële zaken moet je als zzp’er rekening houden.

Administratie voor zzp'ers

Dit is een belangrijk onderdeel van ondernemen dat je niet moet onderschatten. De belastingdienst heeft veel informatie van je nodig. Ieder kwartaal doe je een kwartaalaangifte en aan het einde van het jaar dien je een jaaraangifte in. Je kan ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar je kan het ook uitbesteden. Wanneer je ervoor kiest om dit zelf op te pakken zijn er nog handige boekhoudprogramma’s die jou veel tijd en moeite besparen. Wil je alles weten over de belastingaangifte? Neem dan een kijkje op de website van de Belastingdienst. Een tip van ons is om een wekelijks moment te plannen voor je administratie. Dit bespaart je een hoop tijd bij het doen van de belastingaangifte. 

Geld lenen als zzp'er

Mogelijk heb jij als zzp’er een lening nodig van de bank. Niet alle banken zijn hier even soepel in. Zo moet je bijvoorbeeld een bepaalde tijd ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel of moet je een minimum omzet draaien. Ze kunnen dus zeker cijfers vragen voordat ze een akkoord geven op een lening. Dit is per kredietverstrekker erg verschillend. 

ZZP hypotheek

Om eerlijk te zijn, is een hypotheek aanvragen als zelfstandig ondernemer niet heel gemakkelijk. Wanneer je in vaste dienst werkt voor een werkgever heb je een vast inkomen. Dit is wat de bank graag ziet. Als zzp’er ben je afhankelijk van jouw opdrachten en dit heeft invloed om jouw inkomsten. Deze zijn daardoor variabel en dit maakt het moeilijker om een hypotheek af te sluiten. De hypotheek valt vaak lager uit terwijl je omzet misschien hoger is dan de inkomsten toen je in loondienst was. Maar, het is niet onmogelijk. En daarom zijn er een aantal zaken die je op orde moet hebben voordat je naar de bank gaat.

zzp financieel

ZZP hypotheek

Ook dit valt weg als je zelfstandig ondernemer bent. Er is geen werkgever meer die dit voor jou regelt en dus moet je dat zelf doen. Dit kan op verschillende manieren zoals banksparen, beleggingslijfrente of door het voortzetten van je oude pensioenregelingen. Sommige bedrijfstakken hebben ook verplichte deelname aan een pensioenregeling.

Lees onze laatste blogs over financiële zaken