Home » Opdrachten

ZZP opdrachten

Als je een bedrijf start als ZZP-er is het natuurlijk de bedoeling dat je opdrachten binnenhaalt. Als alles optimaal verloopt, kan je dat in eerste instantie doen via het eigen netwerk en door middel van mond-aan-mondreclame. Zo kun je je eerste ZZP-opdrachten binnenhalen en beginnen met werken. Zelfs al heb je een grote familie of een uitgebreide vriendenkring, toch is het belangrijk op steeds nieuwe opdrachten binnen te halen. Dat geldt trouwens voor gelijk welke sector waarin je werkt. Verkoop je televisies, dan zul je steeds nieuwe potentiële klanten moeten aanboren. Er komt namelijk een tijd dat iedereen die je kent al een nieuwe flatscreen of 4K-televisie heeft. Hetzelfde geldt voor klusbedrijven. Als je alles dat kapot is gerepareerd hebt, dan is het nodig dat je nieuwe klanten hebt. Dat is de reden waarom wij iedereen aanraden om zo proactief mogelijk te werken!

 

Nieuwe ZZP-opdrachten binnenhalen

Nieuwe ZZP-opdrachten binnenhalen, doe je het best proactief. Als je op een moment even zonder werk zit, dan ben je eigenlijk niet goed bezig. Tegelijk moet je ook je planning in het oog houden. Ben je te vlijtig bezig geweest met het zoeken naar nieuwe ZZP-opdrachten, dan kan het voorkomen dat je klanten te lang moeten wachten totdat je weer tijd hebt om hun klus uit te voeren. We leggen je hieronder uit hoe je het best ZZP-opdrachten inplant.

ZZP opdrachten plannen 

ZZP-opdrachten plannen kun je efficiënt aanpakken van op het moment dat je weet welke maximale workload je aankunt. Eens je dat weet, kun je ook rekening houden met het aantal nieuwe opdrachten dat je optimaal kunt verwerken. Zo kun je je potentiële nieuwe klanten een realistisch beeld geven van hoe lang ze moeten wachten op de behandeling van hun opdracht of klus.

Hoe nieuwe ZZP-opdrachten vinden? 

Wie in de opstartfase van zijn of haar bedrijf zit, hoeft in de meeste gevallen nog geen wachtlijst aan te leggen voor zijn of haar klanten. Deze tijd kun je actief gebruiken om prospecties uit te voeren of om je activiteiten kenbaar te maken online. Dit doe je door middel van een professionele website en actieve sociale mediakanalen. Zo kun je de nieuwsgierigheid van potentiële klanten wekken.


ZZP-opdrachten inplannen in een administratief softwarepakket

Eens mensen je contacteren met nieuwe ZZP-opdrachten, is het verstandig om deze in te plannen door middel van je softwarepakket dat je trouwens ook gebruikt voor de boekhouding. Deze boekhoudpakketten worden meer en meer uitgebreid. De planning van je werk kun je er ook inzetten. Deze planning kan dan automatisch gekoppeld worden aan het maken van offertes voor, en facturen na het uitvoeren van het werk.

Lees onze laatste blogs over opdrachten voor zzp'ers

Zzp’er ziek en niet verzekerd
Verzekeringen

Zzp’er ziek en niet verzekerd

/ 15 oktober 2021

Als een zelfstandige zonder personeel ben jij de belangrijkste werknemer van je bedrijf. Maar het kan gebeuren dat je als zzp’er ziek wordt en zelfs ziek wordt voor een langere periode. Maar hoe zorg je er...

Elevator pitch als zzp’er
Marketing & Sales

Elevator pitch als zzp’er

/ 11 oktober 2021

Als zzp’er wil je je bedrijf behouden maar ook laten groeien. Een heel belangrijk onderdeel hiervan is nieuwe contacten leggen waardoor je jouw netwerk uitbreidt. Hier kan je bewust mee bezig zijn maar het kan ook...