Banners ZZP Vrienden website_Financieel v2
Home » Financieel » Boekhoudprogramma

Boekhoudprogramma's ZZP

We hoeven je vast niet meer te vertellen dat boekhoudsoftware je kan helpen om je boekhouding zzp sneller op orde te krijgen. Ondertussen komen er steeds meer aanbieders van boekhoudkundige software bij. Een boekhoudprogramma vergelijken is dan de boodschap die we je allereerst willen meegeven. De vraag waar je mee achterblijft, is nog steeds: hoe kun je een boekhoudprogramma vergelijken? Dit kun je op verschillende manieren doen. We geven je verder in dit artikel wat meer informatie. Wij beginnen uiteraard met een duidelijk overzicht van online boekhoudprogramma’s. Zo weet jij hoe jij jouw boekhouding als zzp het beste kunt aanpakken en heb jij financieel alles op orde.

ENTRPNR

 • 4 verschillende pakketten
 • Altijd op de hoogte van jouw boekhouding
 • Hulp bij ondernemersdocumenten
 • Korting voor startende ondernemers

Moneymonk

 • Werk samen met je boekhouder
 • Gratis persoonlijke opstartservice
 • Transacties verwerken met één klik
 • Tijd besparen door automatisering

e-Boekhouden.nl

 • Gratis voor startende ondernemers
 • Altijd de laagste-prijsgarantie
 • Razendsnelle helpdesk per e-mail of telefoon
 • Altijd op de hoogte door middel van de app

Informer

 • Banktransacties worden automatisch bijgehouden
 • Gemakkelijk facturen versturen met één klik
 • In twee minuten klaar met de btw-aangifte
 • Realtime financieel overzicht

Fiscaal-online

 • Betrouwbaar met 14 jaar ervaring
 • Duidelijk & transparant
 • Direct aan de slag met je boekhouding
 • Profiteer van een gratis proefversie

Waarom heb je boekhoudkundige software nodig bij je boekhouding zzp?

Iedere ondernemer moet een boekhouding zzp bijhouden. De vraag of je daar software voor nodig hebt, is vlug beantwoord. Behalve wanneer je een zeer klein bedrijf hebt waarbij alles nog te overzien valt, is een softwarepakket voor de boekhouding meestal aangewezen. De pakketten die in Nederland verkocht worden, zijn namelijk aangepast aan de eisen van de Nederlandse Belastingdienst. Zo ben je in staat om al je administratieve stukken en je belastingaangifte of btw-aangifte meteen te verzenden zonder dat je daar met de hand stukken voor hoeft over te schrijven of over te typen op je pc.

Een online boekhoudprogramma zoals e-boekhouden.nl neemt veel zorg uit handen, zodat jij je op belangrijkere dingen kan focussen. Boekhouding zzp is hiermee eenvoudiger dan ooit.

Naast boekhouding zzp, is veel software goed voor veel meer dingen. Zo kun je gemakkelijk je offertes en facturen inzien, kun je jouw voorraad beheren en zien waar je geld heengaat. Daarnaast kan het jou een goed beeld geven van je inkomsten en uitgaven zodat je betere beslissingen kunt maken. Sommige software programma’s hebben zelfs de optie een prognose te maken, zodat jij nog meer uit je onderneming haalt. Boekhouding zzp heeft dus nog nooit zoveel voordelen gehad.

Welk boekhoudprogramma heb je nodig voor je boekhouding zzp?

Het boekhoudprogramma dat bij je past, is in grote mate het softwarepakket voor de boekhouding zzp dat het best is afgestemd op je beroepsactiviteiten. Wie grotendeels in de kleinhandel werkt, zoals de kruidenier om de hoek, zal weinig te maken krijgen met facturen. Voor een aannemer in bouwwerken ligt dit helemaal anders. In die sector gaat het om bedragen waarbij een factuur altijd vereist is. Zo kun je kiezen voor software die niet alleen je administratieve stukken bijhoudt, maar voor een programma dat ook offertes en facturen kan aanmaken en verzenden naar klanten. Verder kun je ervoor kiezen om je belastingaangifte door een boekhouder of een accountant te laten controleren. Dit kun je echter ook door een boekhoudprogramma laten doen. Verder zal deze software ook geschikt zijn om je belastingaangifte rechtstreeks in te leveren bij de Belastingdienst!

Vele kandidaat-ondernemers voelen zich geroepen om een eigen bedrijf te starten. Iedereen vindt het idee om zo je eigen baas te kunnen zijn wel aantrekkelijk en een eigen boekhouding zzp helpt hierbij. Toch is het belangrijk om hier vooraf goed bij stil te staan. Een eigen bedrijf starten doe je niet zomaar. Je inschrijven bij de Kamer van Koophandel is gemakkelijk en kost niet veel. Een goede voorbereiding is echter al het halve werk. Dit geldt zeker voor het starten van een eigen bedrijf. Vele kandidaat-ondernemers zijn erg enthousiast en maken de kapitale fout door onvoorbereid aan een eigen zakelijk avontuur te beginnen.

Een boekhoudprogramma zorgt voor extra overzicht. Niet alleen voor de boekhouding zzp, maar ook voor andere kosten. Heb jij bijvoorbeeld een auto van de zaak, een bedrijfspand, of andere goederen? Dan moet dit ook meegenomen worden in je administratie. Begrijpelijk dat je soms belangrijke dingen over het hoofd ziet. Zorg er dus voor dat regelmatig iemand even naar je administratie kijkt. Zo voorkom je onvoorziene kosten.

Hoe weet je of een boekhoudprogramma echt bij je past?

Als je weet welke functies je nodig hebt, dan is boekhouding zzp gemakkelijk en de juiste software vergelijken niet zo moeilijk. Het wordt moeilijker wanneer je twijfelt over bepaalde functies en over de prijsklasse. In dit geval kun je gebruikmaken van onze vergelijkingssite voor boekhoudprogramma’s. Je kunt op onze website aangeven welke functionaliteiten je nodig hebt en in welke prijsklasse je een boekhoudsoftwarepakket zoekt. Zo kom je er altijd wel uit.

Meer ZZP tips en nieuwtjes ontvangen?

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

GRATIS:ZZP-VRIENDEN PAKKET