Banners ZZP Vrienden website_Financieel v2
Home » Financieel » Boekhoudprogramma

Boekhoudprogramma's ZZP

Als zzp’er is een gestructureerde boekhouding essentieel, en boekhoudsoftware kan hierbij van onschatbare waarde zijn. Deze software voldoet aan de eisen van de Nederlandse Belastingdienst en maakt administratieve taken en belastingaangiften een stuk eenvoudiger. Online boekhoudprogramma’s zoals e-boekhouden.nl bieden niet alleen een overzichtelijke boekhouding, maar ook extra functies, zoals facturatie, voorraadbeheer en financiële overzichten. Hierdoor heb je als zzp’er alles in één om je financiën op orde te houden en je bedrijf te laten groeien. Ontdek op deze pagina de voordelen, vergelijk populaire boekhoudprogramma’s en vind hetgeen die perfect past bij jouw zzp-activiteiten.

e-Boekhouden

Voordelen:
 • Gratis voor startende ondernemers
 • Altijd de laagste-prijsgarantie
 • Razendsnelle helpdesk beschikbaar
 • Altijd op de hoogte door middel van de app

MoneyMonk

Voordelen:
 • Werk samen met je boekhouder
 • Gratis persoonlijke opstartservice
 • Transacties verwerken met één klik
 • Tijd besparen door automatisering

SnelStart

Voordelen:
 • Veelzijdig boekhoudprogramma
 • Uitgebreide mogelijkheden
 • Makkelijk te begrijpen boekhoudpakket
 • Geschikt voor elk type bedrijf

Fiscaal-online

Voordelen:
 • Betrouwbaar met 14 jaar ervaring
 • Duidelijk , transparant & specialist
 • Direct aan de slag met je boekhouding
 • Profiteer van een gratis proefversie

Informer

Voordelen:
 • Veel automaties voor boekhouding
 • Gemakkelijk facturen versturen met één klik
 • In twee minuten klaar met de btw-aangifte
 • Realtime financieel overzicht

Waarom heb je boekhoudkundige software nodig bij je boekhouding zzp?

Iedere zzp’er moet een boekhouding bijhouden. In de meeste gevallen is het gebruik van boekhoudsoftware aan te raden. Deze softwarepakketten voldoen aan de eisen van de NederlandseBelastingdienst, waardoor je moeiteloos administratieve stukken en belastingaangiften kunt verzenden zonder handmatig overtypen.

Online boekhoudprogramma’s zoalse-boekhouden.nlvereenvoudigen je zzp-boekhouding aanzienlijk. Ze bieden ook extra functies, zoals inzicht inoffertes & facturen, voorraadbeheer, en financiële overzichten. Dit helpt je bij het beheren van je inkomsten en uitgaven en biedt zelfs prognose mogelijkheden om jouw onderneming optimaal te benutten. Boekhouding voor zzp’ers was nog nooit zo efficiënt!

Vele kandidaat-ondernemers voelen zich geroepen om een eigen bedrijf te starten. Iedereen vindt het idee om zo je eigen baas te kunnen zijn wel aantrekkelijk en een eigen boekhouding zzp helpt hierbij. Toch is het belangrijk om hier vooraf goed bij stil te staan. Eeneigen bedrijf startendoe je niet zomaar. Je inschrijven bij de Kamer van Koophandel is gemakkelijk en kost niet veel. Een goede voorbereiding is echter al het halve werk. Dit geldt zeker voor het starten van een eigen bedrijf. Vele kandidaat-ondernemers zijn erg enthousiast en maken de kapitale fout door onvoorbereid aan een eigen zakelijk avontuur te beginnen.

Een boekhoudprogramma zorgt voor extra overzicht. Niet alleen voor de boekhouding zzp, maar ook voor andere kosten. Heb jij bijvoorbeeld eenauto van de zaak, een bedrijfspand, of andere goederen? Dan moet dit ook meegenomen worden in je administratie. Begrijpelijk dat je soms belangrijke dingen over het hoofd ziet. Zorg er dus voor dat regelmatig iemand even naar je administratie kijkt. Zo voorkom je onvoorziene kosten.

Kies het juiste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf

Het juiste boekhoudprogramma voor zzp’ers hangt sterk af van je specifieke beroepsactiviteiten. Het type werk dat je doet, bepaalt of je veel met facturen werkt of niet. Bijvoorbeeld, voor een kruidenier in de kleinhandel is facturatie misschien minder van belang, terwijl een bouwaannemer altijd facturen nodig heeft. Zoek naarsoftwaredie niet alleen administratie beheert, maar ook offertes en facturen kan genereren en verzenden naar klanten. Sommige boekhoudprogramma’s bieden ook de mogelijkheid om je belastingaangifte te controleren en deze direct in te dienen bij de Belastingdienst. Overweeg daarvoor dan programma’s zoalsSnelStartofFiscaal-online.

Goede voorbereiding voor een eigen bedrijf:

Hetstarten van een eigen bedrijfis aantrekkelijk, maar het vereist een grondige voorbereiding. Inschrijven bij deKamer van Koophandelis eenvoudig, maar een degelijke voorbereiding is essentieel. Veel enthousiaste kandidaat-ondernemers maken de fout om onvoorbereid te beginnen aan hun (financiële) zakelijke avontuur. Eenboekhoudprogrammabiedt overzicht, niet alleen voor je zzp-boekhouding, maar ook voor andere uitgaven, zoalsbedrijfsvoertuigenofpanden. Periodieke controle van je administratie kan helpen om onverwachte kosten te voorkomen.

De populairste boekhoudprogramma’s voor zzp’ers

Hieronder vind je een greep uit de meeste gebruikte boekhoudsoftware voor zzp’ers:

 • e-Boekhouden.nl: e-Boekhouden.nl is geschikt voor zzp’ers vanwege zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide functies, waaronder facturatie, btw-aangifte, en een koppeling met de Belastingdienst. Ideaal voor zzp’ers die hun financiën efficiënt willen beheren.
 • MoneyMonk: MoneyMonk biedt specifieke ondersteuning voor zzp’ers met functies zoals urenregistratie en projectmanagement. Het is ideaal voor creatieve professionals en consultants die nauwkeurige controle willen over hun inkomsten en uitgaven.
 • SnelStart: SnelStart is een veelzijdig boekhoudprogramma met uitgebreide mogelijkheden voor zzp’ers, waaronder facturatie, rapportage, en integratie met banken. Het is een goede keuze voor zzp’ers die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing.
 • Fiscaal-online: Fiscaal-online blinkt uit in zijn fiscale ondersteuning en helpt zzp’ers met hun belastingaangifte. Het is ideaal voor zzp’ers die de nadruk leggen op belasting efficiëntie en naleving van fiscale regelgeving.
 • Informer: Informer is ontworpen met zzp’ers in gedachten en biedt tools voor boekhouding, facturatie en projectmanagement. Het is een goede keuze voor zzp’ers die behoefte hebben aan een geïntegreerde oplossing voor hun administratie.

Hoe weet je of een boekhoudprogramma echt bij je past?

Als je weet welke functies je nodig hebt, dan is boekhouding als zzp’er gemakkelijk en de juiste software vergelijken is niet zo moeilijk. Het wordt moeilijker wanneer je twijfelt over bepaalde functies en over de prijsklasse. In dat geval kun je gebruikmaken van onzevergelijkingssite voor boekhoudprogramma’s.Je kunt op onze website aangeven welke functionaliteiten je nodig hebt en in welke prijsklasse je een boekhoudsoftwarepakket zoekt. Op deze manier kom je er altijd wel uit!

Voordelen van een boekhoudprogramma voor zzp'ers

 • Bespaar tijd
  Een online boekhoudprogramma automatiseert taken, waardoor jij je kunt richten op andere zakelijke activiteiten. Het neemt administratieve last van je schouders en bespaart je kostbare tijd.
 • Kies het softwarepakket aangepast op je beroep
  Het softwarepakket is specifiek afgestemd op jouw beroep, wat betekent dat het herkent welke taken geautomatiseerd kunnen worden. Hierdoor wordt je boekhoudproces automatisch geoptimaliseerd.
 • Controleer eenvoudige je belastingaangifte:
  Met een boekhoudprogramma is het eenvoudig om je belastingaangifte te controleren. Het systeem begeleidt je bij het invullen en stuurt de aangifte direct naar deBelastingdienst.
 • Krijg inzicht in je financiën
  Je hebt direct toegang tot gedetailleerde financiële inzichten, waaronder inkomsten, uitgaven en winst. Dit helpt je betere financiële beslissingen te nemen en prognoses te maken voor je zzp-onderneming.
 • Maak minder Fouten:
  Met een boekhoudprogramma minimaliseer je menselijke fouten in je administratie, waardoor je nauwkeurige financiële gegevens voor je bedrijf en belastingaangiften hebt.

Meer ZZP tips en nieuwtjes ontvangen?

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!