Banners ZZP Vrienden website_Blogs

Je planning structureren in je onderneming

Ben je soms het overzicht kwijt in je planning? Weet je niet of je nieuwe klanten kunt aannemen of maak je fouten in je administratie? Als jij dit herkent dan kan jij wel wat structuur gebruiken! Creëer duidelijkheid en overzicht met een planning. Hier kun je verschillende tools voor gebruiken. Op deze pagina zullen wij het belang van een planning verder toelichten. Waarom zou je als ondernemer een planning programma willen gebruiken? En wat zijn de voordelen van zo’n planning software? Daarnaast introduceren wij ook 4 software aanbieders die een planning tool aanbieden, zodat jij kan kiezen welke bij jouw onderneming en vraagstuk past.

Wat is een planning tool?

Een planning tool is een online software waarmee je je planning kan visualiseren en structuur mee kan inbrengen. Naast de planning kan je hier ook uren registreren en taken verdelen. Zo’n software kan jou als ondernemer ondersteunen in het creëren van structuur in jouw bedrijfsprocessen.

Wat zijn de voordelen van een planning tool?

Een planning tool biedt dus ondersteuning en kan jou, als ondernemer, ontlasten in je dagelijkse taken. Bij het aanschaffen van zo’n planning software kan je de volgende voordelen verwachten:

 • Krijg overzicht over de beschikbaarheid van je eigen capaciteit om werkzaamheden uit te voeren. Hierdoor kan je ook processen volgen en monitoren;
 • registreer gemakkelijk je eigen uren. Wanneer je de urenregistratie koppelt aan jouw salarissysteem wordt het je extra gemakkelijk gemaakt om jezelf ook uit te betalen;
 • Plan vooruit zodat je klanten een duidelijk beeld kan geven wanneer de werkzaamheden zijn afgerond.
 • creëer rust in je dagen en werkzaamheden, omdat je zo alleen je gemaakte planning hoeft te volgen.

Tot slot, en eigenlijk het allerbelangrijkste: je bespaart kostbare tijd. Deze tijd kan je op een andere manier investeren in jouw onderneming waardoor je deze kan laten groeien en efficiënter kan laten functioneren.

Welke online planningssoftware kan ik het beste gebruiken?

Wij introduceren hier vier verschillende planningssoftware die voor verschillende branches en ondernemingstypes bruikbaar zijn:

Gripp

Met de online planning software van Gripp kan jij gemakkelijk taken aanmaken. Je kan werken met prioriteiten en flexibele ruimte overhouden voor ad-hoc werkzaamheden. Als je kiest voor de online planning software van Gripp beloven zij jou deze voordelen:

 • krijg 100% grip op je planning;
 • visualiseer je planning met de kleurcodering en maak het overzichtelijk;
 • plan flexibel online zoals jij dat wilt;
 • gebruik de Gripp app voor een inzichtelijke planning.

Meer informatie over de planning software van Gripp? Neem dan een kijkje op hun website!

Exact

Heb jij een onderneming waarin je honderden medewerkers of productiemachines moet inplannen? Dan heeft Exact een software die jou kan helpen met capaciteitsplanning. De planning software van exact kan jou het volgende bieden:

 • Krijg meer rust door tijd te besparen met capaciteitsplanning:
  • Je weet hoeveel ruimte je hebt voor nieuwe projecten;
  • er is ruimte voor ad-hoc werkzaamheden;
  • je hebt overzicht over welke werknemers en/of machines beschikbaar zijn.

Wil je meer weten over de verschillende planning tools van Exact? Ga dan naar deze website!

Shiftbase

Met de planning software van Shiftbase kan je snel en gemakkelijk een goede planning maken. Je kan eenvoudig diensten inplannen en kosten beheren. De voordelen op een rijtje:

 • maak een planning zoals je dat gewend bent, maar dan overzichtelijk en op één centrale plek;
 • krijg inzicht in de kosten en omzet, waardoor je tijdens je planning rekening kan houden met de verwachte kosten en omzet;
 • word flexibel doordat je snel en slim omgaat met roosterwijzigingen in geval van ziekte of onvoorzienbare omstandigheden.

Enthousiast geworden? Ga dan naar deze website!

Bedrijfsrooster

Bedrijfsrooster biedt vier verschillende planning tools, daarvan zijn twee tools het meest handig voor jou als zzp’er:

 • Registreer met de tool urenregistratie gemakkelijk je uren;
 • besteed je werk uit met de autopilot functie. Deze functie biedt jou de mogelijkheid om werk uit te besteden door het Bedrijfsrooster te automatiseren.

Wil jij Bedrijfsrooster gratis en vrijblijvend proberen? Ga dan naar deze website!

En nu?

We hebben de essentie van een planning software uitgelegd en een aantal aanbieders voorgesteld, maar wat kan je er nu mee? Je kan het dus koppelen aan je salarisadministratie en zo gemakkelijk de uren uitbetalen van je medewerkers. Als je geen salarisadministratie of HRM software hebt, dan lichten wij er hier een aantal toe.