Starten als ZZP'er

We are a premium agency that focus on quality

We offer a wide range of digital marketing & web development services. Our services include web design, web development, social media marketing, SEO & more.

Hoe word ik ZZP'er?

Obtain top rankings for desired search terms and drive qualified leads that are crucial to building your business

Rechtsvormen ZZP

Our new fangled approach to advertising is directed creating and building deep love for your brand

Stappenplan

Having a unique website design is important part of the branding and marketing process of your business

Instanties ZZP

Our specialized marketing teams work to increase your conversions, repeat traffic, and expand your online visibility

Ondernemingsplan

Obtain top rankings for desired search terms and drive qualified leads that are crucial to building your business

Tips ZZP

Obtain top rankings for desired search terms and drive qualified leads that are crucial to building your business

Een eigen bedrijf starten

Vele kandidaat ondernemers voelen zich geroepen om een eigen bedrijf te starten. Iedereen vindt het idee om zo je eigen baas te kunnen zijn wel aantrekkelijk. Toch is het belangrijk om hier vooraf goed bij stil te staan. Een eigen bedrijf starten, doe je niet zomaar. Je inschrijven bij de Kamer van Koophandel is gemakkelijk en kost niet veel. Een goede voorbereiding is echter al het halve werk. Dit geldt zeker voor een eigen bedrijf starten. Vele kandidaat ondernemers zijn erg enthousiast en maken de kapitale fout door onvoorbereid aan een eigen zakelijk avontuur te beginnen.

De voorbereiding bij een eigen bedrijf starten

Een aantal dingen gaat vooraf aan het openen van je eigen bedrijf. Het is eerst en vooral belangrijk om weten welke soort onderneming je wilt starten. Dan hebben we het niet alleen over het beroep dat je wilt uitoefenen of over diensten en producten die je wilt verkopen. De bedrijfsvorm is ook heel belangrijk. Als je alleen wil werken, zonder personeel, dan is ZZP-er worden aantrekkelijk. Er zijn echter nog andere bedrijfsvormen mogelijk. We raden je aan om je hier goed te laten over informeren. Verder is het belangrijk om weten of er voldoende vraag is naar het beroep, de producten of de diensten die jij wilt leveren. Is dit niet het geval, dan zoek je beter je heil in een andere sector.

Het verschil tussen een werknemer in loondienst en een zelfstandig ondernemer

Als je denkt aan een eigen bedrijf starten, is het trouwens belangrijk om stil te staan bij de verschillen tussen het statuut van een zelfstandig ondernemer zoals een ZZP-er en dat van een werknemer in loondienst. Als zelfstandig ondernemer moet je een heleboel zaken zelf regelen die anders door je werkgever in orde worden gebracht. Sommige dingen zijn zelfs niet van toepassing als je in loondienst werkt. We denken onder andere aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering en aan een beroepsrisicoverzekering. Dit zijn kostenposten die je als werknemer niet hebt. Hier moet je allemaal aan denken bij een eigen bedrijf starten.

Is een eigen bedrijf starten dan niet moeilijk?

Wat we hierboven ook schreven, het is niet de bedoeling om beginnende ZZP-ers of zelfstandige ondernemers af te schrikken. Het is wel belangrijk om te weten waaraan je begint. Dat is de reden waarom we enkele aspecten van het ondernemerschap belichten is om beginnende zelfstandigen er op alert te maken, dat je best vooraf alles regelt in plaats van er nadien achter te komen dat je een heleboel vergeten bent. Als je je zaken goed op orde hebt, zijn we er zeker van dat je zeker zult slagen als zelfstandig ondernemer.