Banners ZZP Vrienden website_Financieel v2

Hypotheek zzp zonder jaarcijfers

Als je een hypotheek aanvraagt, wil de bank duidelijk inzicht hebben in je financiële situatie. Nu en in de toekomst. De bank vraagt daarom om de jaarcijfers bij het aanvragen van de hypotheek. Maar wat moet je doen wanneer je deze cijfers niet hebt?

Een hypotheek zzp aanvragen zonder jaarcijfers is lastig. Banken baseren je inkomen namelijk op basis van de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar. Je hebt dus jaarcijfers nodig om een indicatie te geven van je salaris. Je hoeft bij de meeste banken alleen de jaarcijfers te hebben van 1 jaar. Mocht je deze niet hebben, kun je bij de bank informeren of er andere mogelijkheden zijn om een hypotheek zzp zonder jaarcijfers aan te vragen.

Mogelijkheden voor hypotheek zzp zonder jaarcijfers

Wanneer je een hypotheek zzp wil aanvragen zonder jaarcijfers zou je bij banken kunnen informeren of er ook andere mogelijkheden zijn om de bank zekerheid te geven van je betalingsverplichting. Een hypotheek zzp zonder jaarcijfers aanvragen zou op de volgende manieren kunnen:

  • Maak een prognose van de verwachte inkomsten van de komende jaren.
  • Zorg voor de inkomensoverzichten van de afgelopen jaren dat je in loondienst hebt gewerkt.
  • Vraag een hypotheekadviseur voor advies.
  • Breng voldoende eigen geld in voor de hypotheek.

Wanneer je geen jaarcijfers kunt laten zien zullen banken waarschijnlijk een veel lagere maximale hypotheek uitkeren. Het aanvragen van een hypotheek zzp zonder jaarcijfers is niet aan te raden.

Heb je wel bijna de jaarcijfers van 1 jaar? Wacht dan even en zorg dat alles duidelijk in een jaaroverzicht staat. Ga een gesprek aan met een hypotheekadviseur, stel een inkomensverklaring op, bepaal welke vorm van aflossing jij fijn vindt en bepaal je rentepercentage. Zo weet je snel wat je maximale hypotheek is en welk huis je dus kunt gaan kopen. Lees alles over het aanvragen van je hypotheek op onze andere pagina’s!

Hypotheek ZZP'er