Banners ZZP Vrienden website_Verzekeringen
Home » Verzekeringen » Alle ZZP verzekeringen

Alle ZZP verzekeringen

Je start (mogelijk) als zzp’er, maar ben je al op de hoogte van de mogelijke risico’s? Er zijn voor zzp’ers veel verzekeringen om deze risico’s te dekken. Het is geen verplichting om een verzekering af te sluiten, dus is het belangrijk dat je kijkt naar wat je nodig hebt. Zorg dat je eerst voor jezelf bepaalt wat de grootste risico’s zijn die jij als ondernemer loopt. Vervolgens kan je bekijken welke verzekeringen hierbij passen en wat de kosten zijn. Er zijn ook veel partijen die meerdere verzekeringen voor zzp’ers aanbieden. In dit artikel zetten we alle verzekeringen voor zzp’ers op een rijtje zodat je een goed beeld krijgt van wat deze verzekeringen zowel dekken.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een zakelijke aansprakelijkstelling kan voorkomen dat iemand jou aansprakelijk stelt voor een bepaalde schade. Om de kans hierop te verminderen, is het verstandig om als zzp’er algemene voorwaarden op te stellen. Dit is een contract wat je bij nieuwe klanten voorlegt, waarin je de rechten en plichten van beide partijen vaststelt. Onderwerpen als de betaaltermijn, aansprakelijkheid, garantie en levertijd komen voor in de algemene voorwaarden. Meer weten over algemene voorwaarden? Lees dan ons artikel over algemene voorwaarden. Maar, ook al heb je het goed geregeld met de algemene voorwaarden, is een aansprakelijkstelling altijd iets om rekening mee te houden. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt de schade gedekt die jij toebrengt aan iets of iemand anders. Let op, een particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt geen kosten voor schade die vanuit het bedrijf wordt toegebracht!

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Er is een belangrijk verschil tussen de bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wanneer je in de adviserende dienstverlening werkt, bijvoorbeeld als advocaat of marketingadviseur, is het belangrijk dat je rekening houdt met beroepsaansprakelijkheid risico’s. Wanneer jouw opdrachtgever omzet misloopt of zelfs verlies lijd door jouw vergissing of nalatigheid, kan dit tot directe vermogensschade lijden. Kleine fouten kunnen in deze branches grote financiële gevolgen hebben. Dit kan gedekt worden met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Om je te helpen met het kiezen van een goede verzekeraar is er Yezzer BAV. Het enige dat je hoeft te doen is 2 minuten de tijd nemen om je gegevens in te vullen en de specialisten van Yezzer komen binnen 1 werkdag bij je terug met de partij die het beste bij je past! Yezzer is volledig onafhankelijk en staat bekend als een echte expert.

Construction AllRisk (CAR)-verzekering

Wanneer je in de bouw werkt, bijvoorbeeld als aannemer, klusbedrijf of installateur, heb je een aanvullende verzekering nodig. Dit om je te verzekeren tegen schade aan het bouwwerk, bijvoorbeeld door weersomstandigheden. Maar ook de bouwmaterialen die je gebruikt of hulpmaterialen zoals steigers zijn dan verzekerd tegen schade. De CAR-verzekering is hier de oplossing voor.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wanneer je in loondienst bent, heb je recht op een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt. Echter heb je dit als ondernemer niet en dien je jezelf hiervoor te verzekeren. Veel ondernemers denken; dat overkomt mij niet. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is vaak ook wat duurder, afhankelijk van je leeftijd, het eigen risico en het verzekerde bedrag. Helaas kan arbeidsongeschiktheid iedereen overkomen, dus wij raden het aan om je hiervoor te verzekeren wanneer je fulltime ondernemer bent.

Zakelijke autoverzekering

Hier is er toch sprake van enige verplichting. Een auto verzekeren is namelijk verplicht en wanneer de auto op naam staat van het bedrijf ben je verplicht een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Wanneer de auto op je eigen naam staat mag je deze wel particulier verzekeren, maar vaak hanteren verzekeraars wel een limiet voor zakelijke kilometers.

Inventarisverzekering

Wanneer je beschikt over een bedrijfspand, of als je jouw zakelijke inventaris wil verzekeren tegen bijvoorbeeld diefstal, schade, brand of weersinvloeden dan is een inventarisverzekering hiervoor geschikt. Niet alle verzekeraars maken onderscheid tussen privé-inboedel en zakelijk inventaris.

Rechtsbijstandverzekering

Het kan zijn dat je zakelijk een juridisch conflict krijgt, bijvoorbeeld omdat een van de partijen niet voldoet aan de afgesproken specificaties of als je een conflict krijgt met een medewerker over zijn of haar ontslag. Hiervoor is een zakelijke rechtsbijstandverzekering opgesteld. Je krijgt dan wanneer nodig rechtshulp en juridisch advies. Hier kan Yezzer Rechtsbijstand je bij helpen! Een team van specialisten vergelijkt binnen 1 werkdag verzekeringen met elkaar en komen bij je terug met de optie die het beste bij jou past. Ze richten zich speciaal op ondernemers en je krijgt als bonus ook nog toegang tot trainingen en events.

Meer ZZP tips en nieuwtjes ontvangen?

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!