Banners ZZP Vrienden website_Financieel v2

Hypotheek zzp: welke bank?

Een hypotheek afsluiten brengt vele keuzes met zich mee. Keuzes zoals de hoogte van de hypotheek, het rentepercentage en de hypotheekvorm zijn de grootste keuzes voor je hypotheek zzp: welke bank? Rabobank, ING, ABN AMRO, Volksbank, Nationale-Nederlanden en nog vele andere banken bieden hypotheken aan. Let op, want het kiezen van een bank is meer dan alleen de laagste hypotheekrente zoeken. De voorwaarden gedurende de looptijd zijn van belang omdat je soms wel 30 jaar doet over de aflossing van de hypotheek. In dit artikel leggen we je hier alles over uit en lichten we een aantal banken toe.

ABN-AMRO

ABN-AMRO Logo

De meest afgesloten hypotheekvorm is de Annuïteiten Hypotheek. Hierbij blijft het maandbedrag gelijk, het aflossingsbedrag wordt steeds meer en de rente dus steeds minder. Daarnaast wordt ook de Lineaire Hypotheek vaak afgesloten, waarbij het maandbedrag daalt waardoor je steeds minder rente gaat betalen. De Aflossingsvrije Hypotheek is een vorm waarbij je alleen de rente betaalt en de hypotheekschuld aan het einde in één keer afgelost moet worden. Speciaal voor het verduurzamen van je huis is er de Duurzaam Wonen Hypotheek. Dit geeft goede voorwaarden en een aantrekkelijke rente.

ABN AMRO heeft de Gouden Lotus Award gewonnen voor de beste hypotheekverstrekker van 2021. De persoonlijke en deskundige adviseurs helpen je graag en begeleiden je tijdens het hele proces. Afsluitend heb je online de ‘Mijn Hypotheek’ omgeving waar je makkelijk je hypotheek status kunt bekijken. Een pakket met advies en begeleiding bedraagt €2.100. Denk je er zelf genoeg vanaf te weten, dan betaal je €750,- voor het afsluiten van de hypotheek.

Rabobank

Bij de Rabobank zzp hypotheek zetten adviseurs alles op alles om een eerste woning mogelijk te maken. Ga je een energiezuinige woning kopen of heb je een betaalrekening bij de Rabobank? Dan kun je in aanmerking komen voor korting op je hypotheekrente. Bij de Rabobank zijn ook de Annuïteiten, Lineaire en Aflossingsvrije Hypotheek een optie. Hiernaast moet je nog kiezen tussen de basisvoorwaarden waarbij je een lagere rentevaste periode hebt of de plusvoorwaarden waarbij ook een variabele rente mogelijk is. Rentemiddeling is hierbij ook een optie en je hoeft de lening pas binnen 12 maanden op te nemen in plaats van 6 maanden bij de basisvoorwaarden.

Rabobank is de grootste hypotheekverstrekker van Nederland. Met Rabobank hypotheek zzp ga je in gesprek met een adviseur en regel je online samen je hypotheek. Alles om de hypotheek passend te maken op jouw situatie. Rabobank heeft veel ervaring met zakelijke rekeningen, dus ook met zakelijke hypotheken. Kijk voor meer informatie op de website van Rabobank zzp hypotheek.

ING

ING Logo

Net zoals ABN AMRO en de Rabobank houdt ook ING rekening met ondernemers. Er zijn vele hypotheekvormen mogelijk en samen met adviseurs helpen zij je naar de scherpste hypotheekrente. Online kun je je startershypotheek berekenen. Bedenk vooraf goed welke vorm van hypotheek je wilt en voor hoeveel jaar je eventueel de rente wilt vastzetten. Ga je voor zekerheid of niet?

Scherpe hypotheekrente, een korting voor klanten en korting wanneer jouw huis een energielabel A of hoger heeft. ING biedt vele voordelen en heeft een klantwaardering hypotheekadvies van 9,1. Op de website is genoeg informatie te vinden over wanneer jij een hypotheek wilt afsluiten als ondernemer.

Nationale-Nederlanden

Als ondernemer is het lastig om een hypotheek af te sluiten, maar dat hoeft niet! Met de ondernemershypotheek van Nationale-Nederlanden heb je alleen de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar nodig. Met deze gegevens vraag je net zo snel en makkelijk een maximale hypotheek aan als ieder ander. Een ondernemershypotheek is al mogelijk als je één jaar zzp’er bent.

Bij Nationale-Nederlanden kun je direct de rente betalen die past bij een lagere tariefklasse. Online kun je de status van je hypotheekaanvraag inzien. Je krijgt snel advies en service online en in de app. Sluit je hypotheek af met een rente die zich automatisch aanpast aan de tariefklasse die past bij jouw actuele hypotheekbedrag en de waarde van je woning. Los je (extra) af op je hypotheek of stijgt de waarde van je woning? Dan betaal je direct een lagere rente als je hypotheek daarvoor in aanmerking komt, ook als je rentevaste periode nog niet is afgelopen. Twijfel je over welke bank je moet kiezen voor je zzp hypotheek? Dan is Nationale-Nederlanden ook zeker een optie.

Je eigen bank

Wanneer je je gaat verdiepen je zzp hypotheek en bij welke bank jij een hypotheek kunt afsluiten. is het altijd goed om eerst te informeren bij je eigen bank. Vaak krijg je kortingen en hebben zij al veel informatie over je privé situatie of de financiële status van je bedrijf. De bank weten hoogstwaarschijnlijk dan al dat je geen groot financieel risico bent. Maar kies niet voor een bank alleen omdat je ook de overige bankzaken daar hebt of omdat het voor jou een bekende naam is. Kijk naar welke voorwaarden aansluiten op jouw onderneming.

Verdiep je dus goed in welke bank voor jouw situatie en onderneming geschikt is. Welke vorm van hypotheek is voor jou het voordeligste? Kies je voor een vaste of variabele rente? Welke service en advies krijg je tijdens de looptijd? Rabobank zzp hypotheek, ABN AMRO, ING, Nationale-Nederlanden of een andere bank? De keuze is aan jou! Meer weten over hypotheken? Bekijk vooral het berekenen van de maximale hypotheek of de inkomensverklaring die je misschien nodig hebt.