Home » Marketing & Verkoop

Marketing & Verkoop

Tips en adviezen voor zzp’ers op het gebied van marketing en verkoop. 

Als zelfstandig ondernemer is het niet alleen belangrijk, maar ook noodzakelijk om marketing in te zetten. Je zult linksom of rechtsom toch aan klanten moeten komen. Dit kan op verschillende manieren, maar marketing staat hierin centraal. Wanneer je nog geen ervaring hebt met marketing, begrijpen wij goed dat het als zzp’er lastig is om hiermee te beginnen. Gelukkig vind je binnen ZZP Vrienden genoeg informatie om met jouw marketing aan de slag te gaan. 

ZZP online marketing

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar als je in deze tijd online slecht vindbaar bent, dan loop je toch wel een beetje achter. Iedereen zoekt tegenwoordig zijn of haar benodigdheden op het internet. Het optimaliseren van jouw website voor de zoekmachine zorgt er voor dat deze bovenaan de zoekresultaten komt. Daarnaast kunnen we ons ook geen leven meer zonder social media voorstellen. Welke social media kanalen zijn geschikt voor jouw bedrijf? Wat wil je communiceren richting de doelgroep? Kortom, deze zaken moet je gewoon op orde hebben wanneer je online goed vindbaar wil zijn.

Sales voor zzp'ers

Als zzp’er ben jij het aanspreekpunt voor nieuwe en bestaande klanten. Je voert dan ook de gesprekken wanneer je hopelijk nieuwe klanten binnenhaalt. Er zijn een aantal handige tips en tricks om deze salesgesprekken te voeren. Een belangrijk onderdeel is namelijk het stellen van de juiste vragen. Maar er zijn nog veel meer dingen die jouw salesgesprek tot een succes brengen. Alle benodigde informatie voor een salesgesprek vind je op onze website.

Lees onze laatste blogs over marketing en sales