Een sociaal vangnet als zzp’er

Ben jij ook eindeloos aan het zoeken naar zzp verzekeringen die je moet afsluiten bij het starten van je eigen bedrijf? Een eigen onderneming starten is niet zomaar het uitvoeren van een dienst of het verkopen van producten. Je werkt niet meer voor een werkgever en dat betekent dat er niets meer voor je geregeld is wanneer je bijvoorbeeld ziek bent of een ongeval hebt gehad. Er zijn talloze aanbieders op het gebied van zzp verzekeringen en lichten hierbij het aanbod van Tulpenfonds toe. Zij specialiseren zich op het gebied van een vangnet omtrent de zorgverzekering. 

Preventiemanager

Voorkomen is beter dan genezen. Als ondernemer wil je blijven groeien, maar wanneer je uitvalt bij ziekte kan dit herstel langer duren dan dat je in eerste instantie had gedacht. Daarom is er een preventiemanager om je gezondheid bij te houden. Voor €10,- per maand neemt de preventiemanager contact met je op en kun je terecht voor vragen. Zo kun je met zelfvertrouwen te werk gaan omdat je weet dat je gezondheid je niet in de weg zit. 

opleiding zzp

Crowdsurance arbeidsongeschiktheid

Je kunt met een zorgverzekering oneindig blijven betalen, of je kunt aan een crowdsurance deelnemen. Ondernemers helpen elkaar via deze weg zoals  uitval door een ongeluk of ziekte. Hierbij heb je keuze uit €1.000, €1.500, €2.000, €2.500 of €3.000 vast netto inkomen per maand bij uitval door ziekte voor maximaal 2 jaar. Bij uitval geeft de crowdsurance zekerheid van een vast inkomen per maand op basis van een schenkkring.

AOV-basis 

Liever geen preventiemanager of crowsurance? Natuurlijk is er ook een normale arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit is een betaalbare basisverzekering speciaal voor ondernemers wanneer je een goed vangnet wilt hebben, maar geen torenhoge premies en ingewikkelde keuzes. De premie is fiscaal aftrekbaar en wordt niet verhoogd nadat er een uitkering is geweest. Gemiddeld betaal je als zelfstandig ondernemer voor een AOV zo’n € 3.000,- bruto premie per jaar. Voor goedkopere opties, kies dan voor de preventiemanager of crowdsurance. 

Benieuwd welke zzp verzekering er bij jou past?

Je kunt ook een test doen om te kijken welke zzp verzekeringen er bij jou zouden passen. Welk vangnet past nu bij jou? Een zzp verzekering, een fonds of is misschien alleen preventie voor jou ook voldoende? Binnen een paar minuten kan het afsluiten van je sociale vangnet al geregeld zijn. Met een gerust gevoel kun jij weer verder bouwen aan jouw onderneming. Doe de zelftest en ontdek welk vangnet het beste bij jou past.

Je hebt als ondernemer ervoor gekozen om zelfstandig te zijn. Zo blijft het altijd een keuze om deze vangnetten af te sluiten. Zelf je koers bepalen en geen ingewikkelde procedures, maar eenvoudige oplossingen zodat je vandaag nog je sociale vangnet gelijk goed kunt regelen. Voor meer informatie over verzekeringen, bekijk dan ook de andere pagina’s over verzekeringen of neem een kijkje bij Tulpenfonds voor meer informatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *