HEREweHOLO box – machtig mooi kader voor virtuele werkelijkheid

Veel mensen vinden het nog altijd bijzonder: je kijkt naar een plaatje dat plat aanvoelt, maar door het te bekijken terwijl je het platte vlak wat beweegt, gaat er diepte in het beeld komen. Die suggestie ontstaat omdat je eigenlijk twee aparte voorstellingen hebt die in je zicht samenkomen. Pas in je hoofd worden de gelijke voorstellingen zo over elkaar heen gelegd dat je de illusie van ruimte ziet. Dat gebeurt met elk hologram maar kan ook veel groter en nog veel echter: met de HEREweHOLO box!

Diepte in beeld

Een platte afbeelding die diepte suggereert, heet dus een hologram. De dieptewerking en daardoor het driedimensionale effect is natuurlijk niet meer dan een illusie. Alleen vertellen je hersenen dat niet; die geven door dat er diepte waarneembaar is. Technisch gezien bereiken lichtgolven je ogen nadat ze op hun weg naar je gezicht met elkaar botsen en zo elkaar versterken of juist doven. In dat proces ontvang je dan twee plaatjes waar je één van gaat maken. En zo maak je het beeld ruimtelijk. En tot een hologram. Ook in een HEREweHOLO box gebeurt dat.

Voorbeeld van een sterk uitvergrote HEREweHOLO box

Wat is nu eigenlijk zo’n holografische box? Een goed voorbeeld is een nieuw muziektheater in Londen, speciaal gebouwd voor optredens van de vermaarde Zweedse popgroep ABBA. Nee, de famous four klimmen zelf het podium niet meer op, die zijn al zeventig plussers. De bühne is daar nu voor vier hologrammen die dansend en zingend Mama Mia en SOS ten gehore brengen. Die vier hologrammen zijn niet van de echte ABBA-leden te onderscheiden. Zie vervolgens de holobox als een verkleind theater waar zich exact hetzelfde afspeelt. Je ziet in de box een holografische weergave van iemand die beweegt en praat. Er is digitaal beeld gemaakt en dat wordt verbonden met visuele diepte. Daarmee krijg je een persoon die je ook nog eens te woord kunt staan!

Leven geven aan de HEREweHOLO box

Aan hologrammen op papier zijn we inmiddels al gewend. Maar een hologram in een box, dat is nog echt Startrek plus. Je kunt een holobox op heel veel manieren inzetten, bijvoorbeeld voor marketing. Nodig een bekende journalist bijvoorbeeld uit om zijn verhaal in de studio te doen. Via filmtechnieken breng je zijn evenbeeld, stem en bewegingen dan over in holoboxen. Inderdaad, het hoeft niet een één-op-één overdracht te worden. Je kunt de journalist tegelijk in net zoveel holoboxen laten verschijnen als je hebt laten plaatsen. De overdracht gaat met een 4K resolutie zodat je zou zweren dat de persoon in de holobox echt is. Je kunt ‘live’ de box vullen, maar er ook een driedimensionale film in afspelen die eerder al werd opgenomen.

Holowall van HEREweHOLO

Veelzijdig inzetbaar

De holobox wordt al gretig gebruikt voor verschillende doeleinden:

  • Productpresentatie
  • Diensten presentatie
  • Live ervaringen
  • Entertainment
  • Hospitality
  • Speeches en talks

En je kunt dus ook via een interactief touchscreen in contact komen met het hologram in de box. Dat geeft een hele speciale ervaring. Je kunt vragen stellen die beantwoord worden. Pas je een HEREweHOLO box toe voor je business, dan is succes gegarandeerd.


0♥0
FACEBOOK
GOOGLE+
TWITTER
LINKEDIN
MAIL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *