Hoe verloopt de salarisadministratie via een gespecialiseerd bureau?

De grote vraag bij salarisadministratie is: ga je salarisadministratie uitbesteden of zelf doen? Niet iedere onderneming zit erop te wachten om de administratie en uitbetaling intern op te pakken. Het heeft meerdere voordelen om het uit te besteden. Zo bespaar je onder andere tijd, heb je minder verantwoordelijkheden, hoef je je geen zorgen te maken over recente wet- en regelgeving en loop je minder risico op fouten en boetes.

Om de keuze voor het uitbesteden goed te kunnen maken, wil je natuurlijk weten hoe het precies werkt om het uit handen te geven. Daarom geven we in dit artikel antwoord op de vraag hoe salarisadministratie verloopt als je het uitbesteedt aan een gespecialiseerd bureau.

Zo werkt salarisadministratie uitbesteden

Met het uitbesteden kun je het zo gek maken als je zelf zou willen. Je geeft uit handen wat je uit handen wilt geven. Je kunt een gespecialiseerd bedrijf als salure.nl verantwoordelijk maken voor de salarisadministratie en uitbetaling, maar ook voor nog meer interne processen.

Als je zou willen kun je zelfs je werknemers bij het gespecialiseerde bureau op de loonlijst zetten. Dan worden alle verantwoordelijkheden uit handen genomen. Denk aan de verzekeringen, loonheffingen, belastingzaken en personeelsrisico’s. Daar hoef je je dan geen zorgen meer over te maken.

Zelf kun je dus bepalen in welke mate je als onderneming ontzorgd wil worden. Het uitbesteden maakt dat je zelf minder risico loopt en tijd over hebt voor andere bezigheden. Daarnaast kan een extern bedrijf ook de nodige software leveren om het bijhouden van de salarisadministratie makkelijker, veiliger en overzichtelijker te maken. Het is maar net waar je behoefte aan hebt.

salarisadministratie

Dit houd je zelf bij

Om werkzaamheden over te kunnen nemen, hebben de gespecialiseerde bureaus nog wel basisinformatie nodig. Naast inzicht in de contracten en loonspecificaties, hebben de bureaus op maandelijkse basis mutaties nodig.

Dit wil zeggen dat ze per werknemer moeten weten wat diegene aan uren heeft gemaakt en wat ze volgens hun contract zouden moeten verdienen. Dit moet dus worden bijgehouden. Na het aanleveren van deze gegevens worden de rest van de werkzaamheden door het bureau opgepakt. Om de bureaus van de juiste informatie te voorzien kan het slim zijn om de taak van het communiceren bij een vaste werknemer neer te leggen. Daarnaast wordt het aangeraden om een systeem te introduceren waarbij werknemers zelf hun uren bij kunnen houden. Op een automatische manier kunnen de gegevens zo worden doorgestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *