3 tips om te besparen met je bedrijfskosten 

Er zijn periodes dat je bedrijf goed draait en er zijn soms wat mindere periodes. Daarom is het belangrijk om altijd je bedrijfskosten goed in de gaten te houden. Dit zijn kleine zaken waar je op kunt letten en op lang termijn kan dit voor een groot financieel voordeel zorgen. Hoe meer geld er overblijft, hoe meer geld je verder kunt investeren in je onderneming. In deze blog geven we je drie gouden tips om te besparen op bedrijfskosten. 

Bedrijfskosten

Bespaar op kantoorkosten

Op bedrijfskosten van je kantoor kun je veel besparen. De standaard kosten zijn natuurlijk de energiekosten of de kosten voor het kantoor zelf. Het is belangrijk om wel even na te gaan of je niet teveel betaald voor je locatie. Een andere goede optie is thuis werken. Creëer een ruimte in je huis en zo is je thuiswerkplek helemaal gratis! Dit scheelt ook reiskosten en tijd, al moet je thuiswerkplek wel fijn en rustig zijn. Als ondernemer is iedere tijd die je hebt belangrijk waardoor het voorkomen van reistijd meer tijd geeft voor andere werkzaamheden. Daarnaast kun je ook op kantoorartikelen besparen. Bewaar de pennen voordat je ze kwijtraakt of print wat minder. Ook kan je to-do lijstjes maken in programma’s als Trello, zo bespaar je ook papier. Dit zijn allemaal zaken binnen je kantoor die voor minder bedrijfskosten zorgen. 

Vergroot de effectiviteit en efficiëntie 

Zorg ervoor dat je de effectiviteit en efficiëntie van je werk optimaliseert. Zo krijg je in een korte tijd veel werk gedaan wat zorgt voor meer resultaat. Werk zo ook samen met andere bedrijven en haal voordelen uit elkaar. Denk aan gezamenlijk inkopen of strategieën bedenken. Zet ook eens al je bedrijfskosten op een rijtje, wanneer je met de boekhouding bezig bent bijvoorbeeld. Zo zie je waar je eventueel wat zou kunnen bezuinigen en ga je weer effectief aan de slag. 

Kijk waar je uitbesteding kunt voorkomen

Werkzaamheden zoals het onderhouden van je website of het bijhouden van je social media kun je uitbesteden, maar ook zelf bijhouden. Door meer kennis in huis te halen zou je dit ook zelf kunnen doen. Zo voorkom je extra bedrijfskosten van het uitbesteden en heb je zelf meer kennis om het zelf uit te voeren. Op de lange termijn scheelt dit veel bedrijfskosten. Een ander voorbeeld is het adverteren in Google, dit is effectief maar niet voor de lange termijn. Je zou beter kunnen investeren in je eigen positie in Google verbeteren door Search Engine Optimalisation. 

Nu je de kleine aanpassingen weet om bedrijfskosten te besparen kun je aan de slag! Breng je financiële zaken op orde en kijk waar jij verbeteringen in kunt maken. Benieuwd naar nog meer financiële tips of bijvoorbeeld hoe groot je buffer moet zijn? Lees dan ook de andere blogs!