Hoe zorg je voor een fijne en rustige werkplek?


Werk je vaker thuis of het liefste op kantoor? Als ondernemer breng je veel tijd door op je werk en wil je efficiënt en productief kunnen werken. Dat gaat het beste in een fijne en rustige werkomgeving. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat kan doen.

1. Creëer voldoende daglicht
Voldoende ramen in het kantoor zijn belangrijk. Met meer daglicht krijg je meer
energie en ga je fijner te werk. Naar buiten kijken tijdens het werk is wel fijn, maar zorg dat het natuurlijk niet te veel afleidt. Ook door planten neer te zetten lijkt de ruimte wat levendiger.

2. Decoreer je werkplek
Je werkplek mag ook wel wat vrolijkheid uitstralen. Gebruik leuke accessoires en zo is je werkplek toch iets minder serieus. Geef je werkplek zo ook een persoonlijke
touch.

3. Kies een goed bureau en geschikte bureaustoel
Niets is zo belangrijk als je houding. Je brengt veel tijd achter je bureau door dus dan is het belangrijk hier ook goede meubels voor te hebben.

4. Zorg voor een fijne lunchplek
Je lunchplek is niet je bureau, houd dat vooral gescheiden. Tussen het werken door is ontspanning in een fijne lunchplek belangrijk.

5. Zorg voor ontspanning
Een muziekje tussendoor, even kletsen met mensen om je heen, dat is ook onderdeel van een fijne werkplek. Muziek schermt je ook even af van de drukte om je heen om goed te kunnen focussen.

6. Breng structuur aan in je planning
Een rustige werkplek heeft alles te maken met je eigen werkhouding. Maak een duidelijke planning en zo ga je rustig en gestructureerd te werk. Bovendien vergeet je zo ook niks.

7. Zorg voor voldoende ruimte
Je wil niet te dicht op iemand anders hoeven zitten of jezelf benauwd voelen in je eigen werkruimte. Zorg dat je al je spullen goed kwijt kan. Houd je bureau ook goed schoon en opgeruimd en zo kan je weer lekker aan de slag.

Met deze tips weet je zeker dat je weer graag naar je werkplek toe gaat en hier je rust en productiviteit kan vinden. Als zzp’er lijkt het misschien alsof je vaak alleen bent omdat je maar alleen je bedrijf runt, maar zoek ook de drukte op. Huur een kantoor in een groter gebouw of las een langere pauze in en klets gezellig. Werken is leuk en zo moet dat blijven.

Werkplek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *