Hoe een 3D-printer jou als ZZP’er kan helpen

Home » Blogs » Starten als zzp'er » Hoe een 3D-printer jou als ZZP’er kan helpen

3D-printers, eerder was dit alleen weggelegd voor grote bedrijven, maar nu kunnen ook startende zzp’ers ermee aan de slag. Technische ontwikkelingen zorgen ervoor dat je alles kan 3D-printen wat jij je maar kan bedenken. Laat je creativiteit erop los en start met 3D-printen. Hieronder benoemen we mogelijkheden voor een 3D-printer en de voordelen ervan.

Waarom zou je een 3D-printer kopen?

Tegenwoordig wordt een 3D-printer voor allerlei producten en doelen ingezet. Je kunt het zo gek niet verzinnen en het is driedimensionale te printen. Het is geschikt voor kleine producten zoals speelgoed, maar zelfs huizen kunnen vandaag de dag worden geprint. Een voordeel van een dergelijke printer is de precisie en de lage kosten van het afdrukken. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende materialen. Denk hierbij aan verschillende metalen en kunststoffen. Het productieproces wordt hiermee bevorderd.

Wanneer jij een onderneming met fysieke producten hebt, kan je een 3D-printer gebruiken om prototypen te maken. Op het moment dat jij je product op de markt brengt, wil je dat dit natuurlijk in één keer goed gaat en er geen aanpassingen meer nodig zijn. Het verkeerd uitbrengen van jouw product kan namelijk veel kosten en imagoschade met zich meebrengen. Dit kan je perfect testen met een 3D-printer. Ben jij ingenieur of architect, wacht dan niet langer met een 3D-printer kopen. Een 3D-printer scheelt veel tijd en kan een mooie investering zijn. Tot slot kan je met een 3D-printer perfect brainstormen. Maak wat in je opkomt en kom tot het beste resultaat. Je hebt de materialen toch al in huis. Een 3D-printer heeft dus alleen maar voordelen. Koop dus snel je 3D-printer en lees verder voor de mogelijkheden. Een 3D-printer versnelt de ontwikkeling van een idee naar een product, omdat het sneller geproduceerd en getest kan worden. Daarbij hoeft de printer niet groot te zijn, dus past het gewoon in je thuiskantoor.

3D-printer kopen

Promotiemateriaal met een 3D printer

Laat jouw creativiteit los en ga promotiemateriaal 3D-printen! De mogelijkheden zijn eindeloos. Een relatiegeschenk in de vorm van een sleutelhanger of opener tot andere handige producten. Het leuke van 3D-printen is dat je ieder model kan personaliseren met jouw eigen naam of logo. Daarnaast is het 3D-printen nog makkelijk ook, dit scheelt veel tijd en geld. Een product met jouw naam of logo brengt aandacht, naamsbekendheid en ook extra inkomsten met zich mee. Je zult als onderneming in de gedachten van de klant blijven met een super leuke herinnering.

Is een 3D-printer een goede investering?

Wat maakt een 3D-printer hét product dat jou meer opbrengsten gaat bezorgen? Een 3D-printer is namelijk een grote investering waar jij je geld wel uit wilt halen. Door het toenemende aanbod zijn 3D-printers de laatste tijd gelukkig beter te betalen. Je kan starten met 3D-printen voor bijvoorbeeld prototypes, relatiegeschenken of om te brainstormen. Twijfel je nog over het aanschaffen van een 3D-printer? Veel bedrijven bieden ook de service aan zodat je dit eens uit kan proberen. Zo hoef je niet de hele investering te doen en kan je er wel gebruik van maken.

Als net startende zzp’er zal een 3D-printer niet gelijk relevant zijn, maar dit is wel zeker iets wat je in je achterhoofd kunt houden. Of probeer het eens en laat het maken van een 3D-printje uitbesteden. Bevalt het goed en zie je mogelijkheden voor jouw bedrijf? Bekijk dan of jij een 3D-printer kunt aanschaffen. Het is ook mogelijk om als zzp’er geld te lenen voor dergelijke investeringen. Uiteindelijk zul je productiekosten bij besparen en de investering terugverdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *