Je thuiskantoor inrichten met deze 5 handige artikelen

Home » Blogs » Starten als zzp'er » Je thuiskantoor inrichten met deze 5 handige artikelen

Momenteel is thuiswerken voor veel zzp’ers de norm. Dit betekent dat je je thuiskantoor goed moet inrichten om ervoor te zorgen dat je zo productief mogelijk bent. Er zijn mensen die prima aan de keukentafel hun werkzaamheden kunnen doen. Maar om echt stappen te zetten met je eigen bedrijf, wil je een zo’n rustige, maar productief mogelijke plek creëren in huis. Hierbij mogen ook een aantal must-have gadgets niet ontbreken in je thuiskantoor. Welke dit zijn? We vertellen het je in deze blog.

Bureaustoel

Wanneer je thuiswerkt, ontkom je er niet aan dat je urenlang in dezelfde stoel zit. Het is daarom belangrijk dat je stoel waarin je werkt van goede kwaliteit is, zodat je hier geen lichamelijke klachten aan overhoudt. Onderzoek laat namelijk zien dat urenlang zitten op een niet geschikte bureaustoel kan leiden tot langdurige gezondheidsklachten.

Het uitkiezen van een goede bureaustoel is niet eenvoudig. We adviseren daarom om altijd de stoel in de winkel eerst uitgebreid te testen, voordat je deze koopt. Mocht dit niet lukken raden we aan om een aantal blogs te lezen over hoe je de beste bureaustoel kiest voor jou thuiskantoor.

thuiskantoor inrichten als zzp'er

Printer

Wanneer je als zzp’er een presentatie moet geven voor één van je opdrachtgevers is het altijd handig om de presentatie uitgeprint bij je te hebben. Zo kun je namelijk specifieke punten uit de presentatie bespreken en aantekeningen op de papieren versie maken.

Af en toe iets kunnen printen is dus handig voor iedere zelfstandig ondernemer waarbij het aanschaffen van een printer voor je thuiskantoor cruciaal is. Er zijn verschillende soorten printers dus zorg dat je er altijd een kiest die volledig aansluit bij je behoefte. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Inkjet printer met inktpatronen. Deze zijn relatief goedkoop om aan te schaffen, alleen betaal je veel geld voor inktpatronen als je regelmatig print.

Bureaulamp

Ben je als zelfstandig ondernemer meer een avondwerker dan een vroege vogel? Dat kan, er zijn genoeg zzp’ers die in de avond productiever zijn dan in de ochtend. Het belangrijkste is dat jij op tijdstippen werkt waarin jij het meeste werk verzet krijgt. Als je graag ‘s avonds werkt, heb je wel als enige nadeel dat je niet gebruik kunt maken van het natuurlijke daglicht in je thuiskantoor. Dit betekent dat het zonder lampen vaak extra donker zal zijn. Gelukkig is daar een oplossing voor. Het aanschaffen van een bureaulamp voor je thuiskantoor doet veel wonderen. Zo kun je ook in de avond lekker aan de slag.

Archiefkast

Bij een thuiskantoor inrichten is structuur cruciaal. Helemaal wanneer je start als zzp’er bent. Je hebt ongetwijfeld veel documenten en papieren die je moet bewaren. Een archiefkast kun je dan zeker gebruiken. In deze kasten kun je al je documentatie van bijvoorbeeld al je opdrachtgevers netjes ordenen, zodat je altijd alles kunt terugvinden. Ook het voor het bijhouden van je administratie is een archiefkast geen overbodige luxe. Archiefkasten zijn er in verschillende soorten en maten. Wil je gaan voor gewoon een basic kast, dan zit je met wit altijd goed.

Koptelefoon

Als je als zelfstandig ondernemer alleen thuis kunt werken en een gezin met kinderen hebt dan kan concentratie nogal lastig zijn. Helemaal als je een aantal belangrijke to do’s hebt die af moeten, wil je even niet gestoord worden. Het aanschaffen van een koptelefoon met noise-cancelling is dan een goede optie voor je thuiskantoor. Hiermee kun je namelijk alle omgevingsgeluiden uitzetten, zodat jij je volledig kunt focussen op je werkzaamheden. Ideaal om bergen werk in een korte tijd af te tikken.

Het inrichten van je thuiskantoor is voor iedere zelfstandig ondernemer een uitdaging. We hebben namelijk allemaal verschillende behoeftes en niet iedereen heeft de mogelijkheid tot een rustige ruimte of heeft budget om alle spullen aan te schaffen. Om jou als zzp’er een handje op weg te helpen hebben we voor jou een website waar je voor een betaalbare prijs kantoorartikelen kunt aanschaffen. Bekijk daarom eens de mogelijkheden bij goedkoopste-kantoorartikelen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *