Zo vind je de beste pc of laptop voor je thuiskantoor

Home » Blogs » Starten als zzp'er » Zo vind je de beste pc of laptop voor je thuiskantoor

Als zzp’er moet je natuurlijk zelf voor een kantoor zorgen. Of dit nu gaat om een thuiskantoor of een bedrijfspand, een laptop of pc zal je in de meeste gevallen nodig hebben. Wanneer je zo’n grote investering doet, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat jij de beste pc hebt uitgezocht. Een pc die voldoet aan jouw wensen en waar je lang plezier van hebt. Jouw beroep heeft natuurlijk ook veel invloed op de eisen van een computer. Als je bijvoorbeeld regelmatig met zware programma’s als Adobe werkt, moet de computer hier ook geschikt voor zijn. Natuurlijk is er ook nog keuze uit een laptop of workstation met computerscherm. Het aanbod is zo groot, dat wij je graag adviseren bij het maken van deze keuze. In deze blog geven wij jou een aantal tips om de beste pc uit te zoeken voor je thuiskantoor. Lees snel verder!

Waarvoor ga je de pc gebruiken?

Dit is een goede eerste stap om over na te denken. Zoek je een pc voor het ‘gewoon’ gebruiken van een computer, zoals surfen op het internet of het doen van administratie? Dan is een instapmodel vaak al voldoende. Maar wanneer je zware apps gebruikt voor bijvoorbeeld vormgeving of programmeertools, dan eist dit een stuk meer van je computer. Het beste is om dan te kiezen voor een computer met snellere hardware. Ben je er wel bewust van dat je hier meer voor betaald dan een instapmodel. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met hoeveel opslag je nodig zal hebben. Heb je bijvoorbeeld veel foto’s, video’s of muziek die je graag op je computer wilt bewaren, dan heb je een grotere harde schijf nodig. Tot slot moet je je natuurlijk ook bedenken waar je de computer gaat gebruiken. Is dit een vaste plek of dien je hem bijvoorbeeld ook mee te nemen naar klanten? Dan is het verstandig om (ook) een laptop te kiezen.

beste pc

Wat is voor jou de beste pc?

Natuurlijk is er niet één pc die voor iedereen de beste keuze is. Zoals we net hebben besproken heeft iedereen zijn eigen wensen en behoeften als het om een computer gaat. Toch zijn er een aantal specificaties die een belangrijke rol spelen bij de keuze. Het eerste is het intern werkgeheugen (RAM). Dit heeft effect op de snelheid van je computer. Vooral bij zware games of apps is veel werkgeheugen aangeraden. Ten tweede de harde schijf, waar je bestanden en media bewaart. Kijk hierbij goed naar je behoeften, denk ook toekomstgericht. Ook de videokaart, die er voor zorgt dat 3D-graphics soepel getoond worden is belangrijk in de keuze voor de beste pc. Met een betere videokaart speel je games in hogere resolutie en zijn er meer grafische effecten mogelijk. Tot slot ook de processor, ook wel het kloppend hart van de computer. Dit wordt vaak aangeduid door middel van een code zoals i7-12700, welke verwijst naar het type en daarmee ook de prijsklasse.

Technische snufjes

Heb jij naast de inhoud van een computer nog andere voorkeuren? Dat is helemaal niet gek! Tegenwoordig is er ontzettend veel mogelijk. Bijzondere kleuren of led-verlichting, maar ook (extreem) stille pc’s. Een stille pc is niet alleen fijn om rustig te werken, maar voor sommige ondernemers ook een must, bijvoorbeeld in de muziekindustrie. Het is dus goed om naast de algemene specificaties te kijken naar andere eisen of voorkeuren die je hebt, zodat jij er zeker van bent dat je de beste pc gekozen hebt. Hopelijk heeft dit artikel je een handje op weg geholpen. Ben je nog op zoek naar andere artikelen voor jouw thuiskantoor? Lees dan onze blog over het inrichten van je thuiskantoor.