Het voordeel van het rijden met een zzp tankpas

Home » Blogs » Financieel » Het voordeel van het rijden met een zzp tankpas

Wanneer je als zelfstandige regelmatig heel het land door rijdt voor het binnenhalen opdrachten, zal het regelmatig voorkomen dat je moet tanken. Als je als zzp’er al je administratie moet bijhouden betekent dit ook dat je alle bonnetjes van het tanken goed moet bewaren. Dit kan leiden tot grote frustratie. Gelukkig is er een oplossing voor. Namelijk het aanschaffen van een zzp tankpas. Benieuwd wat de voordelen zijn voor jou als ondernemer. Lees het in deze blog!

Fiscaal voordelig

Het aanschaffen van een zzp tankpas brengt met name op fiscaal vlak de nodige voordelen met zich mee. Een zzp tankpas zorgt er namelijk voor dat je gereden kilometers aantoonbaar worden bijgehouden waardoor ze automatisch fiscaal aftrekbaar worden. Dit heeft tot gevolg dat je per maand veel kunt besparen op je brandstof en dat geldt dat je overhoudt, kunt investeren in je eigen onderneming. Met het indienen van een zzptankpas als aftrekpost krijg je dus simpel gezegd de BTW terug op je brandstof. Je ontvangt alles overzichtelijk op een factuur iedere maand. Dit zorgt voor rust en voorkomt dat je een eindeloze verzameling van tankbonnetjes krijgt. Een tankpas iets voor jou? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij Tankpas.nl.

Tankpas

Multifunctioneel

Naast tanken is een zzp tankpas ook voor andere doeleinden inzetbaar. Zo kun je met deze pas ook parkeren, elektrisch opladen en gebruik maken van de wasstraat. Betalingen van deze diensten komen ook netjes op de factuur van de tankpas waardoor je dat in één oogopslag overzichtelijk hebt.

Verder zijn er ook verschillende typen tankpassen. Je hebt namelijk merkgebonden en universele tankpassen. Bij een merkgebonden tankpas heb je alleen de mogelijkheid om bij een specifieke benzinepomp te tanken, zoals bijvoorbeeld Shell. Bij een universele tankpas ben je hier niet aan gebonden en kun je bij iedere pomp tanken.

Geen gedoe

Het laatste belangrijkste voordeel van een tankpas is dat het veel gedoe bespaart. Als zzp’er is het belangrijk om je eigen administratie bij te houden en dan is er niks zo vervelend als alle bonnetjes handmatig bewaren en deze vervolgens bij de aangifte in te dienen. Een tankpas bespaart je een administratieve rompslomp waar je u tegen zegt.

Wij weten bij ZZP Vrienden als geen ander dat het focussen op de core business van je onderneming cruciaal is. Daarom bespaart zo’n tankpas je een hoop tijd en wordt je op het gebied van administratie over gereden kilometers ontzorgd.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om te leasen als zzp’er? Bekijk dan de auto leasen pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *