Zzp’er in verschillende sectoren

In iedere sector kun je zzp’er worden. Start voor jezelf, schrijf je in bij de KVK, werf je eigen opdrachten en zorg voor je eigen inkomsten. Zo simpel kan het zijn. Toch zijn er in iedere sector toch weer andere regels en pak je het anders aan. Welke verzekeringen sluit je af, hoe bouw je je pensioen op en welke materialen moet je aanschaffen? Je leest het allemaal bij ZZP Vrienden!

Werkzaam in de zorg

In de zorg ben je vaak minder flexibel dan in andere sectoren. Je moet werken op basis van vraag en je draait bepaalde diensten, die je natuurlijk wel zelf bepaalt. Het voordeel als zzp’er in de zorg is dat je flexibel zelf je eigen werk kunt bepalen en dat je ook je eigen tarief hebt. Let erop dat veel geneesmiddelen en hulpmiddelen een btw-tarief hebben van 9%. Hierdoor hoef je minder btw te betalen en af te dragen. 

Zzp’er in de bouw

De bouw staat erom bekend dat er een hoge werkdruk is. Lange dagen en werken op opdracht en deadlines. De bouw verdient goed, en is hard werken. Let er ook op dat het risico bij werken in de bouw hoger is en dat het afsluiten van verzekeringen daarom belangrijk is. Bekijk ook welke materialen je nodig hebt om je werkzaamheden uit te kunnen voeren. Hout, staal, dakbedekking, kabels of een kWh meter? Bekijk welke materialen je kunt doorberekenen aan de klant en schrijf je investeringen in materialen ook af. Ben je elektricien? Kijk dan bij Vekto voor alles wat je nodig hebt. 

Marketing zelfstandige 

Als marketeer kun je veel zelf bepalen. Geef je alleen advies aan je klanten, of neem je ook werkzaamheden van hen over? Bepaal hoeveel klanten je aanneemt en welk tarief je rekent op basis van je ervaring. Werk vanuit thuis of creëer een locatie wat dient als je kantoor. Ben je bijvoorbeeld werkzaam in de ICT, dan staat dit erom bekend dat je vaak vanuit thuis werkt. Dit scheelt reiskosten en tijd. 

Dienstverlening

Het verlenen van diensten zoals een lifestyle coach heeft het hoogste financiële risico. Je bent namelijk afhankelijk van het aantal opdrachten en de vraag hiernaar. De vraag kan gedurende het jaar afnemen of snel toenemen, waardoor het lastig is om een stabiele inkomstenbron te hebben. Maak daarom gebruik van je netwerk en platformen zoals LinkedIn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *