ZZP opdrachten vinden? Met deze tips vind je ze zo 

Misschien ben je pas gestart met ondernemen of je wilt graag extra opdrachten werven, maar hoe kom je als zelfstandige ondernemer aan opdrachten? Zzp opdrachten vinden kan wat lastig zijn vanwege verschillende factoren waar een opdracht aan moet voldoen. Denk aan prijs, de ervaring die jij hebt, de locatie en nog veel meer. Kortom: de kans is groot dat je tips kunt gebruiken voor het vinden van opdrachten. Lees snel verder om de tips te lezen zodat je deze toe kunt passen op jouw organisatie.

Zzp opdrachten vinden via je netwerk

Natuurlijk is het altijd slim om te denken aan netwerken wanneer je een zelfstandige ondernemer bent, en zeker wanneer je op zoek bent naar opdrachten. Maar hoe zet jij jouw netwerk in elkaar? Er zijn een aantal best practices zodat jij het meeste uit jouw netwerk haalt. 

Netwerken is een marathon, geen sprint

Zzp opdrachten vinden hoeft niet lastig te zijn. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met het opbouwen van je netwerk en het samenstellen van je portfolio. Mensen die jij hebt gesproken in het begin van je carrière, kunnen iemand kennen die jou jaren later kan helpen. Daarnaast is het slim om aan de buitenwereld te laten zien wat je allemaal behaalt, zodat mensen nieuwsgierig worden en zien wat jij allemaal kunt. 

Netwerken op de juiste plekken

Natuurlijk is LinkedIn en goede plek om te netwerken. Je voegt de juiste mensen toe en je plaatst regelmatig berichten. Daarnaast is het ook slim om te netwerken tijdens borrels en in Facebookgroepen. Hier komen namelijk de juiste mensen, wat zzp opdrachten vinden gemakkelijk maken. 

Koude acquisitie

Natuurlijk kun jij ook zelf potentiële opdrachtgevers contacteren. Zorg ervoor dat je een korte elevator pitch klaar hebt om je potentiële opdrachtgevers te overtuigen wanneer je hen spreekt. Daarnaast kun je ook oproepen plaatsen op sociale media en andere kanalen om duidelijk in de wereld te brengen dat je beschikbaar bent voor opdrachten. Zo zal zzp opdrachten vinden makkelijker gaan wanneer opdrachtgevers naar jou toe komen. 

Actieve marketing van jezelf

Om zzp opdrachten vinden gemakkelijker te laten verlopen, moet je jezelf verkopen. In principe wil je dus marketing voor jezelf gebruiken om opdrachten aan te trekken. Je kunt overwegen om betaalde marketing door te voeren. Denk aan radio spots of reclame op tv. Daarnaast kun je ook denken aan online marketing zoals betaalde Google advertenties, betaalde Youtube advertenties, of betaalde social media advertenties. Dit geeft je zichtbaarheid een boost en zorgt ervoor dat meer mensen van je bestaan weten. Grote kans dat hier veel opdrachten uit voortvloeien van mensen die eerder niet van jouw  bedrijf afwisten. Weet je niet waar je moet beginnen op het gebied van online marketing voor jezelf, of jouw onderneming? Dan is er een hele interessante online marketing cursus die je kunt volgen. 

Maak gebruik van platformen

Voor zzp opdrachten vinden zijn er een aantal platforms die jou direct koppelen een opdrachtgevers. Voorbeelden hiervan zijn:

Jij kunt je opgeven als zzp’er en je ervaring aangeven. Daarnaast zorgt het platform ervoor dat klanten jou vinden en direct opdrachten ontstaan via het platform. Ben jij bijvoorbeeld een uitstekende schilder? Dan kun je dat op Werkspot zetten en kunnen mensen die een schilder zoeken jouw naam snel vinden en je voorzien van een opdracht. Zzp opdrachten vinden was op deze manier nog nooit zo gemakkelijk. 

Bijleren voor meer mogelijkheden

Misschien is het relevant om in je onderneming te investeren. Zo is uiteindelijk zzp opdrachten vinden minder lastig, wanneer jij meer vaardigheden bezit. Denk aan vaardigheden die een verdieping zijn op je huidige ervaring of juist jouw vaardigheden aanvullen zodat je brede kennis hebt van een of meerdere onderwerpen. Zo kun jij je bijvoorbeeld specialiseren om lastigere opdrachten aan te nemen, of passen er meer opdrachten bij je omdat je van meer onderwerpen kennis hebt. Het is goed om je in te lezen in het STAP budget wat zelfstandige ondernemers kunnen krijgen voor het volgen van een opleiding of cursus. Het hoeft dus niet veel geld te kosten om in jezelf te investeren, zodat vervolgens zzp opdrachten vinden je gemakkelijk af gaat. 

Zzp opdrachten vinden kan een uitdaging zijn. Zeker als je pas begint of de opdrachten minder spoedig komen als voorheen. Met deze tips zorg je ervoor dat je alles doet om zoveel mogelijk opdrachten te krijgen en zul je straks niet meer zonder zitten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *