Waarom zakelijk leasen Bij XLLease

Heb jij een bedrijfsauto nodig om je werkzaamheden uit te voeren of klanten te bezoeken? Maar heb je niet gelijk het budget om een auto aan te schaffen? Dan is er de mogelijkheid om een zakenauto te leasen! Met een zakelijke leaseauto betaal je maandelijks een vast bedrag voor de auto die je aanschaft. Je kiest ervoor of je aan het einde van de leaseperiode eigenaar bent van de auto of niet. In dit artikel zetten we alle vormen van zakelijk leasen voor je eenmanszaak op een rij. 

Zakelijk leasen eenmanszaak

Wanneer je een auto zakelijk gaat leasen voor je eenmanszaak heb je financiële voordelen. Zo kun je de btw aftrekken en kosten van de auto afschrijven van de winst. Welke kosten dit zijn hangt af van welke vorm in zakelijk leasen voor je eenmanszaak je kiest. Dit zijn de mogelijkheden van XLLease:

  • Full operational lease: Hierbij heb je geen zorgen rondom financiering, onderhoud, beheer en verzekeringen. Daarnaast is er de keuze om brandstof in het contract op te nemen. Wanneer je leasecontract afloopt, ben je geen eigenaar van de auto.  
  • Occasion leasen: Met deze vorm van leasen ben je flexibeler en heb je een jong gebruikte auto met een kortlopend leasecontract. Alle kosten van het gebruik van de auto zijn inbegrepen. 
  • Financial lease: Hierbij regel je de financiering van je auto en ben je dus na afloop van het contract eigenaar. Wel dienen alle overige kosten zoals verzekering en wegenbelasting zelf betaalt te worden. 
  • Shortlease: Bij shortlease ben je in een korte periode (2 tot 12 maanden) gebonden aan een leasecontract. Na afloop ben je geen eigenaar van de zakelijke leaseauto en je hebt geen zorgen van alle kosten zoals onderhoud en verzekeringen.  
  • Flexible lease: Hierbij heb je alle voordelen van full operational lease, maar dan kun je het contract al na 12 maanden opzeggen. 
  • Additional lease: Dit is ook een vorm van full operational lease, maar dan in een kleine, zuinigere en elektrische leaseauto. Tijdens de vakanties is er een grotere auto beschikbaar. 
Zakelijk leasen eenmanszaak

Mogelijkheden van een zakelijke leaseauto

Wanneer je hebt gekozen voor de vorm van zakelijk leasen in je eenmanszaak, gaat het erom in welke specifieke zakelijke leaseauto je wilt

Wanneer je hebt gekozen voor de vorm van zakelijk leasen in je eenmanszaak, gaat het erom in welke specifieke zakelijke leaseauto je wilt rijden. Wil je rijden in een occasion (een jong gebruikte auto), een voorraadmodel of een nieuw te bestellen zakelijke leaseauto? Bij XLLease zit er gegarandeerd een aanbod tussen dat aansluit op jouw wensen. Verdiep je goed in de mogelijkheden, want overal hangt een ander prijskaartje aan. Vergeet in het financiële plaatje ook de bijtelling niet. Dit is een bedrag dat iedere leaserijder betaalt over een zakelijke leaseauto. De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de prijs van de auto, het bijtellingspercentage en het inkomen van de bestuurder. Behoefte aan advies? Onze leasespecialisten zetten graag alles voor je op een rij, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

In de komende blogs lees je alles over de kosten van zakelijk leasen voor je eenmanszaak, voordelen van zakelijk leasen en hoe leasen in zijn werk gaat. Als ondernemer wil je mobiel zijn, dus een zakelijke leaseauto zal vroeg of laat noodzakelijk zijn. Neem snel een kijkje op de website van XLLease en wie weet rijd jij over een paar weken in je ‘nieuwe’ zakelijke leaseauto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *