Voordelig leasen als zzp’er

Een auto leasen is als ondernemer in veel gevallen noodzakelijk. Je wilt mobiel zijn, klanten bezoeken en/of je bestellingen afleveren. De vorm van een leaseauto kun je helemaal laten afstemmen op jouw behoeften. Als je voordelig wilt leasen kun je je afvragen: ‘Wat heb ik écht nodig als leaseauto en welk budget bereken ik voor mijn leaseauto.’ Hieronder lees je meer over alle kosten die komen kijken bij een leaseauto en dus ook kosten waarop jij kunt besparen. 

De leaseprijs berekenen

De leaseberekening is maatwerk voor iedere leaseauto. De hoogte van de maandelijkse kosten is afhankelijk van de leasevorm die je kiest. Daarnaast hangt het leasetarief af van vaste kosten en variabele kosten. De vaste kosten bestaan uit de afschrijving, op basis van de restwaarde en de looptijd. Daarnaast zijn vaste kosten de motorrijtuigenbelasting, verzekeringen en onderhoud. Dit is een vorm van vergoeding voor dienstverlening door de leasemaatschappij. Variabele kosten van de leaseprijs bestaan uit reparaties, brandstof en vervangend vervoer, indien nodig. Vraag advies aan voor de auto van je keuze en zie meteen hoe jouw kostenplaatje eruit komt te zien.

XLDeals bij XLLease

Houd het aanbod van XLLease goed in de gaten, want er zijn vele deals. XLLease biedt scherpe en aantrekkelijke tarieven op diverse merken en modellen. Vaak zijn dit auto’s die op voorraad zijn, waarmee je snel de weg op kunt. Zet je leasetarief voor een langere periode vast, zo weet je zeker dat je verzekerd bent van een voordelig maandtarief. Een goedkope leaseauto voor zakelijk gebruik inzetten is niet zomaar in een dag geregeld. Denk er goed over na en bekijk het aanbod zorgvuldig.

Zakelijk elektrisch rijden

Naast alle andere mogelijkheden is het ook een optie om zakelijk elektrisch te rijden. Zakelijk elektrisch rijden kent grote voordelen op het gebied van duurzaamheid en fiscaliteit. Zo is de uitstoot van CO2 veel minder groot, ongeveer 60% minder dan een auto met brandstof. Daarnaast bespaar je kosten voor brandstof, BPM (belasting voor voertuigen) en wegenbelasting. Kies je daarnaast ook nog voor een occasion (jong gebruikte auto), dan kun je ook nog het voordeel hebben van een gunstige bijtelling. De bijtelling voor elektrisch leasen is afhankelijk van het jaar waarin de auto op kenteken is gezet. Zo kun je voordelig elektrisch leasen zonder dat je er iets voor in moet leveren.

goedkope leaseauto zakelijk

Leaseauto zzp aftrekbaar

De kosten voor autolease zijn voor ondernemers aftrekbaar van de winst van je onderneming. Dit werkt hetzelfde als bij andere gebruikskosten. De btw en de kosten zijn aftrekbaar als het gaat om zakelijk leasen. Een andere manier om voordelig te leasen is door te letten op je rijgedrag. Er valt veel te besparen op je manier van rijden. Zuiniger rijden betekent namelijk een lager brandstofverbruik. Rijd je 100 km per uur, dan verbruik je al 25% minder brandstof dan wanneer je 130 km per uur rijdt bijvoorbeeld. 

Bekijk goed welke vorm van leasen jij nodig hebt voor je onderneming, welke auto hierbij het best past en onder welke voorwaarden jij wilt leasen. Zo stel je een eigen pakket samen en kun je met een gerust hart voordelig leasen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *