Tips voor leasen als zzp’er

Een auto leasen doe je niet zomaar van de een op de andere dag. Een leasecontract kun je afsluiten voor meerdere jaren, daarom is het belangrijk om de goede keuze te maken. Er zijn veel mogelijkheden en dus ook veel zaken waar je aan moet denken wanneer je een auto gaat leasen. In dit artikel zetten we alle zaken op een rij waar je op moet letten wanneer je een auto gaat leasen als zzp’er.

Waar moet je op letten als je een auto gaat leasen?

  • Verdiep je goed in de verschillende mogelijkheden

Het is belangrijk om vooraf goed geïnformeerd te zijn over leaseauto’s. Bekijk welke lease vormen er zijn en welke het beste op jouw onderneming aansluiten. Bedenk of je de auto bijvoorbeeld alleen zakelijk of ook privé wilt gaan gebruiken. Bekijk welk kostenplaatje aan welke vorm zit en welke auto’s beschikbaar zijn. Wanneer je goed bent ingelezen voorkom je het risico op onvoorziene kostenposten. 

  • Houd het aanbod in de gaten

Wanneer je jezelf goed hebt ingelezen is het tijd voor het aanbod. Welke auto past bij jou en je bedrijf? Welke functionaliteiten, zoals een grote kofferbak, moet de auto hebben? Daarnaast zijn er leuke aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken. Ga je voor een nieuwe auto of een occasion? 

  • Laat je adviseren

Experts zijn meester in hun vak, maak daar vooral gebruik van. Vraag advies aan en laat XLLease medewerkers meekijken met jouw wensen en hun aanbod.

  • Kies een passend aanbod

Er zijn zoveel mogelijkheden wanneer je een auto gaat leasen. Daarom is de kans groot dat er een leaseauto tussen zit die perfect bij jouw behoeften aansluit. Een passende kilometerbundel inschatten is namelijk al heel belangrijk, want wanneer je het afgesproken aantal kilometers overschrijdt  moet je bijbetalen. 

  • Bekijk je contract goed

Niets is zo belangrijk als het lezen van de kleine lettertjes. Eén van de voordelen van een auto leasen is, dat je geen omkijken hebt naar onderhoud en verzekeringen. Toch is het slim om goed te kijken welke verzekeringen al zijn inbegrepen bij de auto en wat je eventueel nog extra kunt verzekeren. Vraag er naar bij je adviseur.

leasen voor zzp

Leasen voor zzp

Wanneer je start als zzp’er kun je in je privéauto blijven rijden, maar wanneer de kilometers toenemen is het misschien verstandiger om in een auto van de zaak te gaan rijden. Een auto leasen als zzp’er is heel interessant, omdat je de kosten van de winst af kunt trekken. Door een auto te leasen hoef je niet in één keer een groot bedrag te investeren en blijft er meer financiële ruimte om andere investeringen te doen. Leasen is dus een manier om de aanschafkosten van je auto te spreiden. Een auto leasen voor zzp geeft precies dezelfde mogelijkheden als een groot bedrijf. In de komende blogs lees je alles over de voordelen en de kosten, dus houdt onze blogpagina in de gaten.
Met deze tips weet je zeker dat je niks mist wanneer je van plan bent een auto te gaan leasen. Een zakelijke auto leasen is een grote investering die gepaard gaat met veel voorwaarden. Wanneer je de perfecte leaseauto hebt gevonden voor jouw onderneming profiteer je van alle gemakken van het zakelijk leasen. Kijk bij XLLease voor het aanbod dat aansluit op jouw wensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *