Leaseauto kiezen: 4 tips

Home » Blogs » Zakelijk-Leasen » Leaseauto kiezen: 4 tips
Je bent eruit: je gaat een auto leasen! Als zzp’er wil je natuurlijk de kosten drukken, zodat de winst uit jouw onderneming zo hoog mogelijk blijft. Waar moet je zoal op letten bij het uitkiezen van een zakelijke leaseauto zzp? Je kiest niet zomaar een zakelijke leaseauto zzp uit, daar moet je goede overwegingen voor maken. Daar helpt ZZP Vrienden je natuurlijk mee verder! In deze blog bespreken we 4 tips over zzp zakelijk leasen, zodat jij als zzp’er straks in de ideale leaseauto rijdt!

Tip 1: vind een leaseauto die zijn waarde goed behoudt

Wanneer je een zakelijke leaseauto zzp aanschaft wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk mee kunnen doen. Zo efficiënt mogelijk rijden in je zakelijke leaseauto zzp voor zo min mogelijk kosten. De leasekosten die je als ondernemer maandelijks moet betalen worden vooral beïnvloed door het verschil tussen de prijs die de leasemaatschappij betaalt voor een nieuwe auto en het bedrag waarvoor ze de leaseauto aan het eind van de overeenkomst kunnen verkopen. Daarom is het de moeite waard om een auto te kiezen die niet veel in waarde zal dalen. Maar hoe weet je welke zakelijke leaseauto niet in waarde verminderd?

Auto’s die niet veel in waarde dalen zijn over het algemeen auto’s die hoog aangeschreven staan en goed presteren. De eenvoudigste manier om dit te meten is door te zoeken naar auto’s met bepaalde contractvoorwaarden zoals een vaste contractduur, kilometervergoeding en initiële betaling. Zo zie je welke auto’s de laagste maandelijkse kosten hebben.

Leaseauto kiezen

Tip 2: zoek naar aanbiedingen

Als je niet kieskeurig bent over de exacte auto die je wil, dan zul je in veel gevallen in staat zijn om een aantal voordelige lease-aanbiedingen te vinden. Deze leaseauto’s zijn vaak op voorraad en zijn klaar voor onmiddellijke levering. Zo ben je snel op de weg. Houd een oogje op de beste lease deals voor kortingen als ze opduiken of controleer de prijs van een bepaald model door te zoeken naar alle lease deals. Kijk ook bij verschillende leasemaatschappijen, maar bekijk ook vooral de voorwaarden. Voor een duidelijk overzicht kun je de leasevergelijker van ZZP Vrienden gebruiken. Soms is het een goede deal maar voldoet de deal niet volledig aan je eisen.

Een deal voor zzp zakelijk leasen is niet zomaar gesloten, neem dus gerust de tijd en denk goed na over je keuze. Wellicht wordt het leasecontract ook voordeliger wanneer je besluit de zakelijke leaseauto zzp voor langere periode aan te schaffen.

Tip 3: verhoog je initiële betaling

Als je een beperkt maandbudget hebt, maar je kunt je een grotere eenmalige betaling veroorloven, dan zal het verhogen van je initiële leasebetaling de grootte van de daaropvolgende maandelijkse betalingen verminderen. Het totale bedrag dat je betaalt, zal ongeveer gelijk zijn, maar de lagere maandelijkse betalingen zijn voor jou als zzp’er misschien gemakkelijker te beheren.

De initiële betaling is het bedrag dat je zelf al inlegt voor de auto. Wanneer dit bedrag hoger is laat dit ook zien dat je kredietwaardig bent en geen risico van betaling bent voor de leasemaatschappij. Geef zekerheid en lease zakelijk zzp! Bekijk welke financieringen jij voor ogen hebt voor een zakelijke leaseauto zzp. De boekhouding is het belangrijkste bestaansrecht in je onderneming.

Tip 4: kies een lager kilometerlimiet

Let erop dat je het kilometerlimiet, dus de kilometers die je mag rijden, niet hoger legt dan dat nodig is. De reden hiervoor is dat het kilometerlimiet de maandelijkse kosten van het leasen van de auto zal verhogen. Je zult dan dus betalen voor kilometers die je nooit gaat rijden. Dat gezegd hebbende is het de moeite waard om jezelf een beetje speling te geven, omdat het overschrijden van de limiet zal leiden tot een boete die meestal meer is dan je zou hebben betaald om te gaan voor de hogere kilometerlimiet in de eerste plaats. Zonde van je geld, dus let goed op met welke voorwaarden je de deal afsluit.

Zzp zakelijk leasen geeft vele voordelen, minder zorgen en aan het einde van de streep zal het met een goede boekhouding net zo voordelig zijn als de grote investering van een auto in één keer. Wanneer je een leaseauto gaat kiezen is het dus belangrijk om een aantal zaken in het achterhoofd te houden en voor jezelf uit te zoeken. Door een leasevergelijker te bekijken krijg je meer inzicht in het aanbod van de verschillende leasemaatschappijen en wie weet zit er een leuke deal voor je tussen! Lees ook alle andere blogs over zakelijk leasen. Zo weet je zeker dat je alle informatie op een rijtje hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *