Waarom leasen aantrekkelijk is voor een zelfstandige

Home » Blogs » Zakelijk-Leasen » Waarom leasen aantrekkelijk is voor een zelfstandige

Wanneer je als zzp’er overweegt om een auto aan te schaffen, zijn er drie mogelijkheden. Je kunt het volledige bedrag betalen en de auto bezitten, je kunt zzp zakelijk leasen en de aankoop financieren of je kunt zzp zakelijk leasen en de auto in bruikleen nemen, wat in wezen huren is.

Een grote investering maken voor een auto is in veel gevallen onverstandig, want je zou dat geld kunnen investeren in iets anders in je bedrijf dat je wel geld oplevert. Een auto is een waarde verminderend bezit en zodra je een nieuwe auto van de parkeerplaats rijdt, daalt hij direct in waarde. Ga daarom zzp zakelijk leasen! Je kan beter alle lease-opties overwegen. Zeker als je net gaat starten als zzp’er is er zoveel waar je aan moet denken. ZZP Vrienden helpt je graag verder met onder andere zzp zakelijk leasen. Hier zijn enkele redenen waarom zzp zakelijk leasen aantrekkelijk is voor elke zzp’er.

Fiscale afschrijving voordelen

Zzp zakelijk leasen geeft vele fiscale voordelen die belangrijk zijn om te weten, anders loop je hierdoor veel geld mis. Het zou goed zijn om je belastingadviseur en financieel team te raadplegen, maar het is algemeen bekend dat je als ondernemer beter af bent met leasen. Dit omdat je de maandelijkse betaling kunt afschrijven van de winst. Deze afschrijvingen leveren je als zzp’er een aantal belastingvoordelen op die je niet zou hebben wanneer je een auto koopt. Kortom, de fiscale voordelen die leasen oplevert zijn voor iedere zelfstandige ondernemer interessant. Wanneer je de kosten voor zakelijk leasen van de winst aftrekt hoef je namelijk minder inkomstenbelasting te betalen.

waarom leasen

Om de twee á drie jaar een nieuwer model

Wanneer je een auto koopt, maak je je vaak al zorgen over de verkoop van de zakelijke leaseauto voordat hij in waarde daalt. Hierbij zorgen de totale financieringskosten ervoor dat je zelf veel geld kwijt bent en het lastig wordt om de auto te verkopen over een aantal jaar.

Als je gaat leasen is de zakelijke leaseauto gloednieuw, waardoor je altijd garantie hebt. Wat er ook gebeurt. Dit betekent dat je nooit een reparatie rekening hoeft te betalen. Bij de meeste leasepartijen zijn ook het olie verversen en regelmatig onderhoud inbegrepen in de leasebetaling, dus het is echt een ‘no hassle’ optie. Dit is geweldig voor ondernemers met beperkte tijd. Zo hoef je je nooit zorgen te maken over zzp zakelijk leasen.

Met zzp zakelijk lease heb je geen zorgen over reparaties, onderhoud, onverwachtse kosten en verzekeringen. Het enige wat je bij moet houden is de benzine. Dit geeft je als ondernemer meer tijd om je te richten op je bedrijf. Ondernemen is de passie die je uitvoert voor de richting die je kiest, ideaal dus dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over zzp zakelijk leasen.

Langere betalingen

Als je least, koop je de auto niet. Dit is de reden waarom een leasebetaling lager zal zijn dan een betaling voor een auto die via een bank gefinancierd wordt voor aankoop. Als je de betaling kunt afschrijven en het is lager dan een reguliere auto betaling, dan ben je in een winnende situatie.

Houd je oog op de dealers, want er zijn vaak grote lease aanmoedigingen bij deze partijen waarbij je kunt profiteren van een scherpe leasedeal. Ben je geïnteresseerd in wat de mogelijkheden zijn omtrent auto leasen voor zzp’ers? Bekijk alle mogelijkheden voor een zakelijke leaseauto zzp en wie weet zit de perfecte deal hier voor je tussen. Bekijk ook de voorwaarden en wie weet kun je ook de auto aan het einde van het leasecontract overnemen zodat de leaseauto eigendom is zodra je de lening afbetaalt hebt.

Geen zorgen over de afschrijving

Wanneer je een auto koopt moet je je zorgen maken over het aantal kilometers dat je ermee rijdt en de slijtage die de auto ondervindt, want dat verlaagt de waarde van de zakelijke leaseauto zzp. Wanneer je een auto leaset, weet je van tevoren wat er per maand betaald moet worden en hoeveel kilometer je tijdens de looptijd moet afleggen. Dit is makkelijker voor de boekhouding.

Potentieel lagere autoverzekering kosten

Het belangrijkste aan het rijden van een auto is toch wel de verzekering. Wanneer je niet verzekerd bent kun je zomaar voor grote kosten komen te staan. Het is altijd goed om je hierover te laten adviseren. Wanneer je een auto leaset of koopt, is het goed om je hierin te verdiepen. De tarieven kunnen per auto en voorwaarden natuurlijk verschillen, maar over het algemeen zal een leaseovereenkomst zorgen voor lagere verzekeringskosten.

Je wilt je niet constant zorgen maken over situaties die kunnen gebeuren, dus je wilt zorgen dat je goed gedekt bent in het geval van een auto-ongeluk. Als je betrokken bent bij een auto-ongeluk kun je hier wel wat advies bij gebruiken. Het is belangrijk dat wanneer het mogelijk is je persoonlijke begeleiding krijgt van je verzekeringsagent.

Bij zzp zakelijk leasen komt stiekem toch veel kijken, dus verdiep je goed in de onderwerpen en lees alle tips in de blogs van ZZP Vrienden. Wanneer je je goed verdiept in zzp zakelijk leasen weet je zeker dat je blij zult zijn met de gemaakte keuze voor een langere periode. Bekijk het aanbod bij verschillende leasemaatschappijen of gebruik de leasevergelijker om alles goed overzichtelijk op een rijtje te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *