Wat is zakelijk leasen?

Bij zakelijk leasen koopt de leasemaatschappij een auto. Via een leasecontract neemt de ondernemer vervolgens het bedrijfsmiddel in gebruik voor een bepaalde periode, of u wordt eigenaar van de auto. Afhankelijk van de leasevorm die u kiest, gebruikt u de zakelijke leaseauto onder verschillende voorwaarden. Iedere maand betaalt u een afgesproken bedrag aan de leasemaatschappij. In dit artikel leggen we uitgebreid alle de vormen van zakelijk leasen aan u uit. 

Full Operational Lease

Zorgeloos rijden, geen verrassingen en één maandfactuur, dat is Full Operational Lease. Hierbij geniet u van onbezorgde mobiliteit waarbij XLLease zorgt voor de financiering, het onderhoud, de verzekeringen en het afschrijvingsrisico. Met deze vorm van zzp auto lease weet u precies waar u aan toe bent en heeft u geen onverwachte kosten. U ontvangt een maandelijkse factuur, zodat u dit overzichtelijk in uw administratie kunt verwerken. U kunt er ook voor kiezen om elektrisch te rijden. U kiest dan voor alle services van een Full Operational Leasecontract, inclusief laadpaal en laadpas. De kosten voor de installatie van de laadpaal en voor het gebruik van de laadpas zijn in het leasetarief inbegrepen.

Occasion Lease 

Met Full Operational Lease kunt u er ook voor kiezen om een occasion te leasen. U leaset dan flexibeler een jong gebruikte zakelijke leaseauto met een kortlopend leasecontract. Met Occasion Lease leaset u onder dezelfde voorwaarden als Full Operational Lease. Het tarief is hierbij aantrekkelijker, omdat u in een vrijwel nieuwe occasion rijdt waarvan de afschrijving al deels heeft plaatsgevonden. Omdat het een voorraadmodel betreft heeft u geen last van lange levertijden en rijdt u direct weg in een goed onderhouden zakelijke leaseauto. Ook bij deze leasevorm is het mogelijk om een tank-, laad- of combipas toe te voegen aan het leasecontract.

Flexible Lease

Flexible Lease is ook een vorm van Full Operational Lease, waarmee u voor een vast bedrag per maand alle zaken rondom uw zakelijke leaseauto geregeld hebt. Met deze vorm van zzp auto lease zit u niet vast aan lange leaseverplichtingen. U bent enorm flexibel en u profiteert van zeer scherpe leasetarieven. Met Flexible lease weet u zeker dat mobiliteitskosten geen belemmering vormen voor jouw bedrijfsvoering. U hebt na 12 maanden de mogelijkheid om de zakelijke leaseauto kosteloos in te leveren.

Short Lease

Heeft u behoefte aan een een contract van 2 tot 24 maanden? Dan heeft u met Short Lease op een eenvoudige manier de beschikking over een fijne zakelijke leaseauto, die maximaal 18 maanden oud is. Ideaal wanneer u flexibele medewerkers in dienst hebt of als zzp’er een auto wilt leasen. Het gemak van Full Operational Lease, maar dan met een flexibel contract. Dit maakt Short Lease wel wat prijziger. Omdat uw zakelijke leaseauto, zonder boete, per dag opzegbaar is, hoeft u geen lange en dure leaseperiode uit te zitten en kunt u uw vervoer op bijna elk gewenst moment aanpassen.

Stock Lease

Met Stock Lease rijdt u in een perfecte jonge occasion of nieuwe voorraadauto, zonder dat u gebonden bent aan een lang leasecontract. De zakelijke leaseauto is niet ouder dan 25 maanden heeft minder dan 60.000 kilometer gereden en nog een looptijd van minimaal 12 maanden. Zo bent u ervan verzekerd dat u snel de weg op kunt, omdat het een zakelijke leaseauto uit de voorraad is. Daarnaast profiteert u van alle voordelen van Full Operational Lease. 

Additional Lease

Wilt u rijden in een kleinere of elektrische zakelijke leaseauto maar heeft u soms behoefte aan een grotere auto? Met Additional Lease kunt u gedurende het jaar kijken welke zakelijke leaseauto het best bij uw situatie past. Rijd bijvoorbeeld een grote comfortabele stationwagen in de vakanties en kleine zuinige (elektrische) auto buiten de vakanties om. Zo profiteert u van lagere leasekosten en lagere CO2-uitstoot. Ook de structureel lagere bijtelling is voordelig door de keuze voor een kleinere of elektrische zakelijke leaseauto.

Welke vorm is voor jou van toepassing?

Heeft u snel een zakelijke leaseauto nodig, dan is Stock Lease de beste optie. Wilt u niet aan een langdurig contract vastzitten omdat u nog een maar net startende zzp’er bent, dan kunt u voor Short Lease kiezen. Met Flexible lease heeft u de mogelijkheid om snel te veranderen van zakelijke leaseauto. Of kiest u voor gemak? Full Operational Lease, de meest gekozen leasevorm; is langdurig leasen zonder risico’s voor een vast maandelijks bedrag. U kunt er ook voor kiezen om in een jong gebruikte zakelijke leaseauto te rijden. Met occasion lease heeft u profiteert u van aantrekkelijkere tarieven. Liever eigenaar worden van de auto? Dan is financial lease de beste keuze. 

Komt u er niet helemaal uit en heeft u behoefte aan professioneel advies? Onze leaseadviseurs helpen u graag met het maken van een keuze die het best bij u past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *