Wat is het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers?

Een boekhoudprogramma is tegenwoordig een echte aanrader, vooral voor zzp’ers. Het helpt je niet alleen om je boekhouding sneller op orde te krijgen, maar ook biedt het je snelle inzichten tot jouw financiële status. Het bespaart je een hoop tijd, die jij als zzp’er goed kunt gebruiken. Maar hoe vind je het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers? Gelukkig bestaat er een boekhoudprogramma vergelijker waarin je simpel de programma’s met elkaar kan vergelijken.

boekhoudprogramma vergelijker

Welk boekhoudprogramma past bij jou?

Het boekhoudprogramma dat bij jou past, is afhankelijk van welk softwarepakket voldoet aan jouw wensen. Daarnaast is het ook afhankelijk van jouw beroep. Wanneer je als aannemer in de bouwsector werkt, zul je vast vaak gebruik maken van facturen. Een fysieke kleinhandelaar zal weinig te maken krijgen met facturen. Het is dus afhankelijk van welk beroep je uitoefent en binnen welke sector. Wanneer je wel gebruik maakt van facturen, kun je kiezen voor een software die niet alleen je administratie bijhoudt, maar ook offertes en facturen aan kan maken en verzenden naar klanten. Met enkele klikken heb je zo een factuur verstuurd, dus het bespaart je ook veel tijd. 

Met een boekhoudprogramma voor zzp’ers kun je jouw btw-aangifte makkelijk verzenden. Bij sommige boekhoudprogramma’s zoals e-Boekhouden.nl is het zelfs mogelijk om je belastingaangifte rechtstreeks in te leveren bij de Belastingdienst. Dit komt doordat dit zzp boekhoudprogramma een koppeling heeft met de Belastingdienst. Let dus ook op de extra functionaliteiten die een boekhoudprogramma biedt wanneer je gaat vergelijken. 

Hoe weet je of een boekhoudprogramma wel echt bij je past?

Om het jezelf een stuk makkelijker te maken, is het handig om een lijstje te maken met welke functies je nodig hebt in een boekhoudprogramma. Als je alle functies op een rijtje hebt, is het tijd om de boekhoudprogramma’s met elkaar te vergelijken en zo het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers te vinden. Het wordt echter wel moeilijker wanneer je twijfelt over bepaalde functies en over de prijsklasse. In dit geval kun je gebruik maken van een vergelijkingssite voor boekhoudprogramma’s. Het is ook verstandig om een budget vast te stellen, zodat je sneller tot een keuze komt. Op een dergelijke vergelijkingssite kun je aangeven welke functionaliteiten je nodig hebt en in welke prijsklasse je een boekhoudsoftware zoekt. Zo kom snel en makkelijk tot een keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *