Waar een boekhoudprogramma je bij kan helpen

In de vorige blogs over boekhouden heb je gelezen hoeveel er komt kijken bij boekhouden en ondernemen. De boekhouding is stap 1 voor het voortbestaan van je bedrijf. Financieel gezond betekent ook gezond ondernemen met een toekomst.

Blijf als ondernemer altijd leren

Het succes van een ondernemer ligt in het blijven innoveren in je onderneming. Blijf leren, aanpassen, uitbreiden en durf risico’s te nemen. E-books kunnen je helpen nieuwe inzichten te krijgen en een stapje succesvoller te ondernemen. Hoe je de btw-aangifte doet, hoe je sneller betaald kunt worden door debiteuren of hoe je een start maakt aan je administratie.

btw-aangifte

Je boekhouding opzetten als startende ondernemer

Start je net als ondernemer, dan zijn dit de onderdelen in boekhouding die jou te wachten staan. Maak keuzes in hoe jij dit wilt inrichten en welk systeem van registreren het beste voor jou werkt. Alles online opslaan heeft vele voordelen omdat je de gegevens altijd en overal terug kunt halen. Kijk wat een online boekhoudprogramma jou kan bieden: 

Waar een boekhoudprogramma je kan helpen

  • Verkoopfacturen: je verstuurt een verkoopfactuur wanneer je een product of dienst aan een klant hebt geleverd. Stel de factuur op volgens verplichtingen van de Belastingdienst en houd ze bij op volgorde. Tip: houd het digitaal bij, zo kun je hier snel gegevens terugzoeken.
  • Inkoopfacturen: als je producten of diensten koopt voor jouw bedrijf ontvang je een factuur. Je boekt deze in omdat je deze nodig hebt voor de btw-aangifte en om aan te tonen welke bedragen je zakelijk hebt uitgegeven. Bonnen: heb je bonnen waar je geen factuur van ontvangt, bewaar deze ook. Hier kun je ook BTW op terugvorderen. Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan het artikel over de btw-aangifte.
  • Bankafschriften: je bankafschriften kun je ook digitaal terugzien bij je bank zodat je deze kunt opnemen in je administratie. Deze transacties kun je koppelen met een boekhoudprogramma voor de snelste verwerking.
  • Maak offertes, sluit contracten en stel overeenkomsten op. Dit zijn belangrijke documenten waarin belangrijke gegevens en afspraken opgeslagen staan. Verzamel deze goed op een (digitale) plek.
  • Urenregistratie: je uren moet je ook netjes kunnen verantwoorden aan de Belastingdienst. Dit is belangrijk voor de zelfstandigenaftrek waar je recht op hebt en zo kan dit je duizenden euro’s voordeel opleveren.
  • Reiskosten en rittenadministratie: deze kosten maak je ook zakelijk, dus komen ten kosten van de winst. Houd dit wel gescheiden met ritten die je maakt voor klanten en andere zakelijke afspreken. Deze kosten kun je terugvorderen.
  • Belastingaanslagen: Omzetbelasting, inkomstenbelasting, zorgverzekeringswet. Alle informatie hierover vind je hier terug!

Gratis opstartservice voor zzp’ers

Wat MoneyMonk biedt is persoonlijke uitleg binnen het online boekhoudprogramma. Met deze opstartservice helpen ze jou met het inrichten van je administratie. Belangrijke functies worden uitgelegd en ze geven je tips waarmee je tijd bespaart. Wanneer je vragen hebt, kun je altijd terecht bij MoneyMonk en hoef je niet meer uren online te zoeken tot het juiste antwoord. Het kan soms even duren voordat je administratie volledig is overgezet naar een online boekhoudprogramma. Als alles eenmaal staat, kun je alle financiële gegevens met een druk op de klop zien. Zelfs in de mobiele app!

Boekhoudprogramma app

Wil je altijd en overal de financiële status van je bedrijf in kunnen zien? Dat kan door de app te downloaden! Snel een bonnetje inscannen of een verandering in debiteur invoeren? Dit kun je snel doen zodat je dit niet vergeet. Zo kun je altijd de status zien van je omzet, kosten en winst. Dit geeft niet alleen veel inzicht, maar ook veel rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *