Een rechtsbijstandverzekering voor zzp

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen. Wanneer je bijvoorbeeld klanten hebt die niet betalen, wanneer je schade brengt of bij juridische zaken. Wanneer je er niet uit komt met de tegenpartij kun je gebruik maken van een rechtsbijstandsverzekering. In dit artikel leggen we je alles uit waarom dit handig is.

Rechtsbijstandverzekering zzp

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Rondom je bedrijf kan onverhoopt ook een juridisch conflict ontstaan. Een leverancier die niet of slechte kwaliteit levert of een auto-ongeluk. In dat geval is het prettig dat je kan rekenen op juridische hulp van je zakelijke rechtsbijstandverzekering. Met een rechtsbijstandverzekering zzp bespaar je jezelf een hoop werk, energie en geld.

Dekkingen van een rechtsbijstandverzekering

  • Bedrijfsvoering

Hierbij kun je hulp krijgen bij conflicten over zaken die je inzet om je onderneming draaiende te houden. 

  • Aankoop handelsgoederen en diensten

Wanneer je een conflict hebt over producten, diensten of het eindproduct kan je hiervoor terecht bij een rechtsbijstandverzekering. 

  • Verkoop handelsgoederen en diensten

Wanneer je zelf een product of dienst levert en er gaat iets mis, bijvoorbeeld bij een samenwerking met een afnemer, kunnen de kosten vergoed worden. 

  • Incassoservice

Als klanten niet op tijd betalen helpt een incassoservice bij deze situatie.

  • Juridische preventiedienst

Veel voorkomende documenten kun je zelfs laten controleren, denk aan arbeidsovereenkomsten of leveringsvoorwaarden. 

  • Motorrijtuigen

Voor al je zakelijk gebruikte voertuigen is een verzekering belangrijk. 

Waarom een rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer heb je te maken met producten, diensten en afnemers. Wanneer een opdrachtgever weigert jou te betalen heb je juridische hulp nodig. Het hebben van een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar voor een klein bedrag per maand ben je verzekerd voor onvoorziene kosten op juridisch vlak. Rechtsbijstand is zowel voor particulieren als ondernemers. Als zzp’er is het wel verstandig een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, vooral omdat de kosten van juridische bijstand snel kunnen oplopen. Je bent verzekerd voor juridische hulp en ook als je zelf aansprakelijk gesteld wordt voor schade ben jij verzekerd. Als zzp’er sta je er vaak alleen voor dus dan is het fijn om op je verzekering terug te kunnen vallen. 

Bekijk goed welke verzekeringsmaatschappijen de juiste voorwaarden leveren wat bij jou past.  Weet waarvoor je je verzekerd en waarvoor het nuttig is. Wanneer er toch iets gebeurd waar jij juridisch zelf niet uitkomt, zul je blij zijn met dat extra stukje zekerheid.