Verschillende opdrachtgevers voor een lange periode werven

Ben je werkzaam in de adviesbranche of een andere branche met verschillende opdrachtgevers? Dan merk je vaak al dat je de vrijheid hebt om je eigen agenda en klanten te bepalen. Je hebt de mogelijkheid om je specialistische kennis en ervaring in te zetten voor diverse opdrachtgevers en projecten, waardoor je continu kunt leren en groeien. Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van opdrachten, onderhandelen over tarieven en het uitvoeren van projecten. Hierdoor is er veel ruimte voor ondernemerschap en het realiseren van een hoog inkomen. 

Echter, er komt ook veel verantwoordelijkheid en administratieve taken bij kijken. Het is belangrijk om goed georganiseerd te werken en te investeren in marketing en netwerkbouw om opdrachten binnen te halen. Over het algemeen biedt het werk als zzp’er in de adviesbranche veel vrijheid en mogelijkheden, maar vereist het ook discipline en hard werk.

Voordelen van het hebben van verschillende opdrachtgevers

Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een divers portfolio van opdrachtgevers:

 • Stabiliteit van inkomen: Door afhankelijk te zijn van meerdere opdrachtgevers in plaats van één enkele, verhoog je de stabiliteit van je inkomen. Als een opdracht afsluit, heb je nog steeds andere inkomstenbronnen.
 • Diversiteit in projecten: Het werken voor verschillende opdrachtgevers biedt de mogelijkheid om op diverse gebieden ervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen.
 • Groei van het netwerk: Door samen te werken met verschillende opdrachtgevers, vergroot je je netwerk en maak je contacten die je in de toekomst wellicht kunt benutten.
 • Meer flexibiliteit: Het hebben van verschillende opdrachtgevers geeft je meer flexibiliteit om je eigen agenda en prioriteiten te bepalen.
 • Minder afhankelijkheid: Als je afhankelijk bent van één opdrachtgever, loop je het risico om je inkomen te verliezen als die opdracht wegvalt. Het hebben van verschillende opdrachtgevers vermindert deze afhankelijkheid.
 • Hogere inkomsten: Het werken voor meerdere opdrachtgevers geeft je de mogelijkheid om meer uren te werken en daardoor een hoger inkomen te realiseren.
 • Het is belangrijk om te onthouden dat het opbouwen en onderhouden van een divers portfolio van opdrachtgevers vereist discipline en hard werk, maar deze inspanningen zijn zeker de moeite waard vanwege de voordelen die het biedt.

Meer vastigheid van opdrachtgevers

Vaak zijn ondernemers lang bezig aan het zoeken van nieuwe opdrachtgevers. Soms zit je zonder opdracht en op andere momenten moet je een opdracht afslaan omdat je op dat moment geen capaciteit hebt. Het meest gewenste resultaat is opdrachtgevers voor een lange periode. Zo kun je de opdracht uitsmeren over een aantal maanden, en heb je in die tijd rustig de tijd om te zoeken naar nieuwe opdrachtgevers. 

Als zzp’er is het belangrijk om een divers portfolio van opdrachtgevers op te bouwen. Dit vergroot de stabiliteit van je inkomen en biedt de mogelijkheid om je expertise op verschillende gebieden in te zetten. Er zijn diverse manieren om opdrachtgevers te werven, waaronder:

 1. Netwerkbouw: Bouw een sterk netwerk op van professionals in je branche en deel je expertise met hen. Dit kan leiden tot mond-tot-mondreclame en nieuwe opdrachten.
 1. Online aanwezigheid: Maak gebruik van social media, je eigen website en professionele netwerken zoals LinkedIn om jezelf en je diensten te presenteren aan potentiële opdrachtgevers.
 1. Specialisatie: Richt je op een specifiek niche-gebied en word een expert in die sector. Dit maakt het gemakkelijker om opdrachten binnen te halen bij bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar iemand met jouw specifieke kennis en ervaring.
 1. Onderhandelen: Zorg ervoor dat je heldere afspraken maakt met opdrachtgevers over tarieven, verwachtingen en projecttiming. Dit zorgt voor een goede samenwerking en verhoogt de kans op terugkerende opdrachten.
 1. Volg op: Houd contact met je opdrachtgevers en stuur regelmatig updates over je werk. Dit toont je professionaliteit en betrokkenheid en vergroot de kans op vervolgopdrachten.

Met deze aanpak kun je op een gestructureerde manier opdrachtgevers werven en je portefeuille uitbreiden. Blijf altijd focussen op kwaliteit en service om te zorgen dat opdrachtgevers tevreden zijn en graag terugkomen voor meer werk.

Vaste opdrachtgevers onder een grote naam

Wil je de taak van het zoeken van opdrachtgevers liever overlaten aan een ander? Dan kan dit ook! Via Goedemensen is er een business controller vacature of Junior inkoper waarbij je zelf als adviseurrol aan de slag gaat. Hierbij heb je een stabiel inkomen, en hoef je zelf niet steeds op zoek naar opdrachtgevers. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *