De 5 beste ondernemers boeken voor zzp’ers

Home » Blogs » Starten als zzp'er » De 5 beste ondernemers boeken voor zzp’ers

Of je nu al jaren zelfstandig ondernemer bent of pas net bent begonnen, één ding hebben eigenlijk alle ondernemers gemeen. En dat is dat ze zowel willen groeien met het bedrijf, maar ook als persoon. Het stukje zelfontplooiing is iets waar veel zelfstandig ondernemers steeds meer aandacht aan willen besteden. Een mooie kans om extra kennis op te doen is door het lezen van een boek. Aangezien er zoveel boeken zijn over ondernemerschap, hebben we voor het gemak de 5 must-read ondernemers boeken op een rijtje voor je gezet. Dus wacht niet langer en laat je inspireren door deze boeken.

Rework, Jason Fried & David Heinemeier

Dit boek is één van de betere boeken als het gaat om ondernemerschap. Het boek is namelijk geschreven door Jason Fried & David Heinemeier en gaat over het succesverhaal van hun eigen onderneming 37signals. Een boek geschreven door ondernemers zorgt eigenlijk altijd voor een inspirerend verhaal, maar het leuke aan dit boek is dat je voor je gevoel echt wordt meegezogen in hoe deze ondernemers hun eigen business runnen. Dit maakt het verhaal extra persoonlijk, waardoor het boek zo lekker weg leest.

De boodschap in dit boek is dat door het internet iedereen tegenwoordig een business kan starten. Door het internet op een slimme en simpele manier in te zetten kun je een succesvolle online-onderneming opzetten zonder dat je hier 80 uur per week voor hoeft te werken. “work smarter not harder” is het motto dat in het boek centraal staat.

Andere lezers zijn razend enthousiast over het boek en vinden dat iedere startende ondernemer dit boek zeker op je lijstje moet staan van ondernemers boeken.

The $100 Startup, Chris Guillebeau

Wanneer je onlangs bent begonnen als zelfstandig ondernemer is dit hét ondernemers boek dat je gelezen moet hebben. Deze New York bestseller geschreven door Chris Guillebeau laat zien dat je als ondernemer weinig geld nodig hebt om een bedrijf om te bouwen tot een succes.

Het boek is vooral bedoel om onder meer zzp’ers en freelancers te laten zien hoe je met beperkte middelen toch zeer succesvol kunt worden. In het boek worden een aantal ondernemers aan het woord gelaten over hoe ze met 100 dollar of minder een succesvol bedrijf hebben opgericht.

De allerbelangrijkste reden dat ondernemers succesvol worden, is iets doen waarvan je houdt en een manier bedenken hoe je hier geld mee verdient.

Wil je nieuwe inzichten op doen als startende freelancer of zzp’er dan is het lezen van dit boek zeker je tijd waard. Je zult tot inzichten komen, waar je nooit eerder aan hebt gedacht.

Ondernemen als een baas, Wesley dos Santos en Johan van Boven

Wanneer je als zzp’er wat extra motivatie nodig hebt bij het ondernemen, moet je dit boek gelezen hebben. In Ondernemen als een baas vertellen ondernemers hun inspirerende verhaal over hoe ze succesvol zijn geworden.

Veel bekende Nederlandse gezichten komen voorbij in dit boek waaronder Jandino Asporaat en Soufiane Touzani. De schrijvers Wesley dos Santos en Johan van Boven mixen al de learnings van deze bekende ondernemers tot een mooi verhaal waardoor Ondernemen als een baas ook voor jou als zzp’er of freelancer mogelijkheid wordt.

Het boek leest makkelijk weg en is ontzettend praktisch ingericht, waardoor je de genoemde tips meteen kunt toepassen in je werkgebied als zelfstandig ondernemer.

Lezers zijn over het algemeen enthousiast over het boek en vinden het jammer dat ze dit boek niet eerder hebt ontdekt.

Zero to One, Peter Thiel

Als je als zzp’er of freelancer in de startblokken staat van je ondernemerscarrière is een goede voorbereiding het halve werk. Het lezen van het boek Zero to one zou bij die voorbereidingen eigenlijk verplicht kost moet zijn.

Dit is namelijk hét boek voor mensen die ondernemen als passie hebben en graag willen starten. Dit boek stapt af van verschillende succesvolle modellen en gaat terug naar de basics om je in te laten zien dat “waardetoevoeging” het belangrijkste bestaansrecht is voor een bedrijf.

Dit verhaal geeft je daarom handvaten hoe je met jouw bedrijf deze waarde kunt toevoegen en ervoor kunt zorgen dat jij als zelfstandig ondernemer succesvol gaat worden.

Het boek is geschreven in het Engels, maar is ook in het Nederlands beschikbaar. Wil je een ideale kickstart voor jouw ondernemerscarrière? Bekijk dan zeker dit boek even en voeg het toe aan je ondernemers boeken lijst.

Shoe Dog, Phil Night

We sluiten deze lijst met ondernemers boeken af met een succesverhaal die iedere ondernemer prikkelt. Het boek Shoe Dog is namelijk geschreven door mede-oprichter Phil Night en deze autobiografie vertelt het succesverhaal van dit sportmerk.

Veel van dit soort ondernemers beginnen vaak klein, maar wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben is dat ze een droom hebben. Dat van Phil Night was om een groot sportmerk op de wereld te zetten. Zijn visie was het om het gewoon te doen, dit leidt ook terug naar de huidige slogan van Nike: Just Do It.

Het verhaal over het ontstaan van een van ‘s werelds grootste sportmerken mag uiteraard niet ontbreken in deze lijst. Het verhaal geeft veel startende zzp’er en freelancer veel motivatie om zijn of haar dromen na te jagen.

Het boek is behalve in het Engels ook verkrijgbaar in het Nederlands en geeft je zowel op persoonlijk als zakelijk vlak veel inzichten.

Het lezen van boek blijft ook voor zelfstandig ondernemers enorm waardevol. Uit deze boeken kun je heel belangrijke lessen trekken die je in zowel in je zakelijke als persoonlijke leven kunt toepassen. We moedigen je daarom aan om ondernemers boeken te blijven lezen, zodat je als zzp’er of freelancer je blijft ontwikkelen. Met deze boekenlijst en zzp tips geven wij jou handvaten om het beste in jezelf naar boven te halen als zelfstandig ondernemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *