De 5 grootste voordelen van zzp’er zijn

Home » Blogs » Starten als zzp'er » De 5 grootste voordelen van zzp’er zijn

Droom jij er net als veel Nederlanders van om ooit voor jezelf te beginnen?Je mag best toegeven dat het niet makkelijk is om een vaste baan op te geven voor een leven als zzp’er. Dat vraagt lef. Misschien heb je wel een duwtje in de rug nodig? Iemand die tegen je zegt waarom je het wel zou moeten doen? Speciaal voor jou hebben we in dit artikel de 5 grootste voordelen van zzp’er zijn op een rijtje gezet. Wil je weten wat er zo leuk is aan een leven als zzp’er? Lees dan snel verder!

1. Werk waar en wanneer je wilt

Het eerste van de voordelen van zzp’er zijn is dat je je eigen tijd kan indelen. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je je werkzaamheden inricht. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid.

Moet je een keer naar de tandarts? Of moet je echt thuisblijven voor dat ene pakketje? Komt het net even wat beter uit om vandaag om 4 uur te stoppen? Allemaal geen probleem als je zzp’er bent. Heerlijk!

Mensen in loondienst beginnen na de kerst al met het inplannen van hun zomervakanties. Vreselijk. Als zzp’er kun je gaan en staan waar je wilt. Je bent niet afhankelijk van de bezetting op kantoor.

voordelen van zzp'er

Over vakantie gesproken. Je kunt niet alleen werken wanneer je wilt, maar ook waar je wilt. In veel beroepen is het als zzp’er tegenwoordig mogelijk om werk te combineren met vakantie. Je kunt gaan rondtrekken door Azië of werken op een Grieks eiland. Als zzp’er bepaal je het allemaal zelf.

Werk je liever vanuit huis? Ook geen probleem! Zorg er dan wel voor dat je een prettige werkplek hebt. ViaOffice Deals,goedkoopste-kantoormeubilair.nl,goedkoopste-kantoorartikelen.nlofkantoormeubelenpluskan jij je thuiskantoor inrichten naar jouw smaak.

2. Doe wat jij leuk vindt

Oké, je bepaalt dus waar je je werk doet en wanneer je het doet. Heb je nog meer voordelen als zzp’er? Ja, je bepaalt ook nog eens wat je doet!

Vandaag even geen zin om dat ene klusje te doen? Dan doe je toch gewoon iets anders! Doet die ene klant alweer vervelend tegen je? Laat hem lekker gaan. Als zzp’er ben je helemaal vrij om te kiezen welke zaken je doet en met wie.

In het begin mag je niet te kieskeurig zijn. Er moet wel geld in het laatje komen, natuurlijk. Maar als je eenmaal een stabiele cashflow hebt, ben je vrij om te doen en laten wat je wilt zonder dat er iemand over je schouder staat te kijken.

Als zzp’er kun je de dingen doen waar jij energie van krijgt. Zo ga je elke dag met plezier aan het werk.

3. Je hebt veel afwisseling

Als zzp’er is geen dag hetzelfde. Natuurlijk doe je bijna elke dag waar je goed in bent. Of dat nu timmeren is, grafisch ontwerp of beleidsplannen opstellen. Whatever floats your boat.

Maar dit doe je vaak voor verschillende opdrachtgevers. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor je eigen marketing en administratie, al kan je deze natuurlijk ook uitbesteden. Zo zorgt e-boekhouden er bijvoorbeeld voor dat je je volledig kan focussen op wat er echt belangrijk is.

Krijg je niet meer zoveel energie van een bepaalde taak? Dan ga je toch lekker iets anders doen. Je kunt er zelfs voor kiezen om het uit te besteden. Geen baas die je dwingt om bepaald werk te doen.

4. Een netwerk opbouwen

Als zzp’er werk je vaak bij meerdere klanten. Hierdoor breid je langzaam maar zeker je netwerk uit. En dit komt goed van pas.

Netwerken is namelijk belangrijk. Bovendien is het ook hartstikke leuk om te doen! Een actief netwerk zorgt voor nieuwe opdrachten en brengt je in contact met interessante mensen.

Vind je netwerken eng? No worries. Netwerken betekent niet per se dat je je op moet dringen bij verschillende netwerkborrels. Je kunt ook via LinkedIn actief reageren op posts van potentiële klanten. Zo bouw veilig vanachter je laptop aan je eigen netwerk.

5. Profiteren van slimme aftrekposten

In de eerste plaats word je natuurlijk zzp’er vanwege de vrijheid, maar wist je dat je ook kunt profiteren van allerlei fiscale voordelen? Slimme aftrekposten, noemen we dat.

Zzp’er zijn brengt namelijk wel risico met zich mee. Je bent niet verzekerd, je bouwt geen pensioen op en het is nog maar de vraag of je wel klanten krijgt. Om jou als startende zzp’er een duwtje in de rug te geven, kun je daarom zelfstandigenaftrek en startersaftrek krijgen.

Als je weinig btw betaalt, kom je bovendien ook voor de kleineondernemersregeling (KOR) in aanmerking. Hiermee hoef je geen btw af te dragen. Dat scheelt administratie voor jou en je klanten! (en werk voor de Belastingdienst)

Kijk voor meer informatie over verzekeringen voor ZZP’ers op onze verzekeringen pagina!

Het beste leven is dus een leven als zzp’er. Je kunt werken waar en wanneer je wilt en doen wat jij leuk vindt. Je komt in contact met nieuwe mensen die je anders nooit zou spreken. En je kunt ook nog eens genieten van alle fiscale voordelen die Nederland je biedt!

Wat is jouw reden om het niet te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *