Software inzetten voor een productieve werkdag: dit kun je doen!

Software

Ondernemer zijn is heerlijk, maar de vloek van het vak is dat je vaak met randzaken bezig bent die niets met jouw passie te maken hebben. Heb je eindelijk je eigen winkel, ben je vooral bezig met administratie in plaats van verkopen. Gelukkig wordt steeds meer gedigitaliseerd. Handige software kan jou ontzettend goed helpen om je werkdag productiever te maken en ervoor te zorgen dat jij meer bezig kan zijn met het werk dat je echt leuk vind. We vertellen je er in dit artikel alles over.

Administratie

Niemand houdt van administratie. Gelukkig bestaan er tegenwoordig een hoop handige tools die dit deels voor jou uit handen kunnen nemen. Zo kun je bijvoorbeeld overgaan op het gebruik van een personeelsadministratiesysteem en zijn er verschillende AI tools die jou kunnen helpen met je boekhouding. Hiermee kun jij bijvoorbeeld snel en effectief facturen opstellen, kvk-nummers opzoeken en btw berekenen. Ook kunnen dergelijke tools vaak de btw-aangifte aan het einde van het kwartaal ontzettend versnellen en bieden ze een online omgeving om bonnetjes op te slaan. Voor een dergelijk systeem moet je wel vaak betalen, maar het betaalt zich terug in de tijd die jij overhoudt voor daadwerkelijke zaken om en rond jouw bedrijf.

Een goede cloud

Als je nog niet bekend bent met het werken met een online cloud, raden we je aan om daar snel kennis mee te maken. Een cloud biedt een handige en veilige omgeving voor je bestanden. Veel mensen zijn huiverig voor het betalen voor een goede cloud, maar het kan geen kwaad op zoek te gaan naar een goede cloud waar jij op overzichtelijke wijze (soms kan AI hierbij helpen) zo veel data als je wilt opgeslagen kan worden. Dat mag best een paar euro in de maand kosten.

Planningen maken

Sommige mensen zijn dol op plannen, voor andere mensen is het een doorn in het oog. Als jij altijd in paniek raakt van plannen, ben je in de juiste tijd geboren, want dat is een taak die AI tegenwoordig deels van je over kan nemen. Bij welke planning heb jij hulp nodig? Gaat het om het indelen van taken op een dag, het indelen van je agenda of de planning van een groter project? Ga op zoek naar een goede deal. Het uitbesteden van plannen kan voor veel mensen uren werk per week schelen. Dat is die paar euro meer dan waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *