Op zoek naar ondernemer opleiding mogelijkheden? We zetten de meest waardevolle voor jou op een rijtje

Ben je een zelfstandige ondernemer? Of wil je graag een een eigen bedrijf starten? Dan is het handig om het een en ander te weten van ondernemen. Misschien heb je geen ervaring met ondernemen of doe je graag extra kennis op. Tegenwoordig is het hebben van een middenstandsdiploma geen vereiste meer om een eigen onderneming te mogen starten. Echter doe je er goed aan de nodige kennis te hebben omtrent ondernemen. Gelukkig heb je als zzp’er via het STAP-budget de mogelijkheid om eens per jaar een opleiding te volgen. Een ondernemer opleiding is dus precies wat je dan zou kunnen proberen. We helpen je de opleidingen te vergelijken zodat je weet welke het beste bij jou past.

Basis cursus ondernemerschap

Er zijn verschillende instanties zoals de LOI die je een zzp cursus basis ondernemerschap aanbieden. Dit is een praktijkgerichte zzp cursus waarin je alle basisaspecten van ondernemen leert. Ondersteund door het STAP-budget kun je hier uiteindelijk een Associatiediploma behalen. Daarnaast is er ook geen vooropleiding nodig om deze zzp cursus succesvol af te ronden. Met deze cursus leer je een goed ondernemingsplan te schrijven of te herschrijven, hoe je jouw administratie moet doen als zelfstandige ondernemer en hoe je leiding geeft aan mensen die je mogelijk aanneemt voor je bedrijf. Gelukkig heb je tegenwoordig de mogelijkheid om thuis te leren en zijn er ook cursussen op locatie te volgen. Kies wat jij het prettigst vindt voor jouw ondernemer opleiding. 

ondernemer opleiding

Basiskennis ondernemerschap

Een ondernemer opleiding volgen bij NTI is ook mogelijk. Dit bedraagt ongeveer 5 uur per week waarin je klaargestoomd wordt om een echte ondernemer te worden. Het traject duurt 6 maanden, maar door de nodige aantal uren in de week heb je genoeg tijd om dit naast je werkzaamheden te doen. Je leert de nodige vaardigheden om een eigen onderneming succesvol van de grond te brengen. Denk aan vakken als marketing, personeel en organisatie, bedrijfsadministratie en nog meer. Je wordt ook voorbereid op het ontvangen van een diploma Basiskennis Ondernemerschap van de Associatie voor Examinering. Hiermee toon je aan dat je perfect in staat bent een eigen onderneming te starten. Het programma is uitgebreid, waardoor je van alles leert. Je kunt de opleiding vergelijken met andere aanbieders om te beslissen welke werkwijze het geschiktst is voor jou. Denk aan onderwerpen als:

  • Reclame;
  • Belastingen;
  • Arbeidsvoorwaarden;
  • Prijs, product, plaats;
  • Marktanalyse. 

Waardevolle MBO ondernemer opleiding

Een ondernemer opleiding op het ROC zou zomaar eens voor jou weggelegd kunnen zijn. De opleiding genaamd ‘zelfstandig ondernemen’ biedt veel praktijkgerichte ervaringen. Niet alleen leer je bij deze opleiding administratie en marketing, ook waardevolle softskills zijn minstens net zo belangrijk. Zo leer je om te gaan met stressvolle en onzekere situaties, krijg je praktijkervaring via stages en maak je een persoonlijk ontwikkelingsplan om sneller bij je doelen te komen. Categorieën die besproken worden zijn:

  • De kenmerken van een succesvolle ondernemer;
  • Commercieel management;
  • Financieel management;
  • Inkoop management.

De opleiding vergelijken kun je via websites als kiesmbo.nl. Zo weet je zeker dat je de beste ondernemer opleiding voor jou kiest. 

Hbo-bachelor ondernemer opleiding

De opleiding genaamd ‘Hbo-bachelor Management specialisatie Small business en ondernemerschap’ is een uitstekende ondernemer opleiding wanneer jij grootse plannen hebt voor jouw bedrijf. Omdat het een echte Hbo-studie is en omdat je een Bachelor in management diploma ontvangt aan het einde, duurt deze opleiding meer dan 36 maanden. Bij NCOI is de opleiding speciaal ontwikkeld voor diegene die al werkend zijn, maar de opleiding vergelijken met andere aanbieders is aan te raden. 

De opleiding bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase waarbij de fases op maat gemaakt zijn. Deze is vormgegeven door rekening te houden met jouw wensen en ervaringen. Tijdens de volledige studie heb je een vaste studiebegeleider die je helpt. Er wordt uitgebreid gekeken naar jouw praktijkmogelijkheden en of deze aansluiten bij je huidige baan. Ook kun je ervoor kiezen om de lessen klassikaal, via e-learning of in een virtual classroom te volgen. 

Een ondernemer opleiding is lastig te vinden wanneer er zoveel mogelijkheden zijn. Ga je voor een basiscursus, of wil je graag een Bachelor in management ontvangen? Neem vooral contact op met de verschillende aanbieders en mogelijkheden zodat ze jou de voor- en nadelen kunnen uitleggen. Vergeet niet dat jij ervan moet leren, dus ook alleen jij bepaald welke ondernemer opleiding bij jou past. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *