Op zoek naar een zakelijke opleiding voor jouw bedrijf? We helpen je verder 

Heb je een eigen bedrijf en wil je graag verder blijven leren? Dat kan! Er zijn duizenden mogelijkheden voor zakelijke opleidingen. Zzp’er opleidingen op verschillende niveaus, een andere duur van de opleiding, verschillende vakgebieden en leslocaties. Kies je voor een opleiding op locatie of vind je online veel handiger? Daarnaast zijn er ook veel aanbieders die opleidingen aanbieden voor zzp’ers. Als ondernemer sta je dus voor veel keuzes en in deze blog leggen we daar alles over uit, dus lees snel verder. 

Waarom als zzp’er een opleiding volgen?

Als ondernemer is het belangrijk om te blijven leren en bij te scholen. Niet alleen omdat je zo beter wordt in je vak, maar ook omdat branches constant veranderen. Er worden regelmatig manieren ontwikkeld om werkzaamheden efficiënter uit te voeren zoals gratis boekhoudprogramma’s die beschikbaar zijn. Ook zijn er nieuwe trends die je wellicht kunnen helpen in je bedrijfsvoering zoals Artificial Intelligence. Er starten steeds meer mensen een eigen bedrijf en dat betekent ook dat er meer concurrenten op de markt komen. Een belangrijk onderwerp is het inspelen op de behoeften van de klant en dus moet jij je ook onderscheiden ten opzichte van de concurrent. De wereld groeit en beweegt, en daar moet je als ondernemer in mee gaan. Dus ga snel als zzp’er een opleiding starten. 

Stap 1: Bepaal de praktische zaken van je zzp’er opleiding

Allereerst is het belangrijk om te bekijken welk niveau opleiding voor jou van toepassing is. Welke vooropleiding heb je gedaan en wat kun je nu gaan doen? Is dat een Mbo-opleiding, Hbo-opleiding, Wo-opleiding of zelfs een master? Bij iedere aanbieder van zzp’er opleidingen zijn er verschillende toelatingseisen voor verschillende opleidingen, dus verdiep je hier goed in. Daarnaast kun je kiezen voor een vierjarige opleiding, een associate degree die maar twee jaar duurt of een training van bijvoorbeeld zes maanden. Dit is natuurlijk allemaal naar eigen invulling te bepalen. De leslocaties zijn over heel Nederland verschillend en ook het dagdeel van je les kun je zelf bepalen. Zo kun je de opleiding volledig laten aansluiten op je werkrooster. 

zzp'er opleiding

Stap 2: Bepaal de aanbieder van je zakelijke opleiding

LOI, NAH, NCOI of ICM. Deze partijen bieden allemaal een groot aanbod aan opleidingen aan. Ze organiseren workshops, trainingen, cursussen en natuurlijk opleidingen in verschillende branches. Bekijk op hun website het aanbod en houd ook leuke acties in de gaten, zoals kortingen of gratis proeflessen. Vergelijk de opleidingen, het aanbod en lees de beschrijvingen over de opleidingen en wie weet heb je snel je zzp’er opleiding gevonden. Lees ook de reviews die andere mensen achterlaten over de opleider. Zo heb je wellicht een beter beeld van de instelling. 

Stap 3: Bepaal welke opleiding je gaat volgen

Ben jij werkzaam in de ICT, HR, cultuur, financiën of in de zorg? Per branche zijn er door aanbieders zoals LOI en NAH tientallen opleidingen mogelijk. Daarom is het belangrijk om eerst naar de praktische zaken te kijken, zo vallen er wellicht al wat zzp’er opleidingen af. Daarnaast is het goed om bij jezelf na te gaan: waar heb ik behoeften aan, wat wil ik leren en wat helpt je verder te groeien binnen de onderneming? Zo kun je doelgerichter op zoek gaan naar een zzp’er opleiding die je het gewenste resultaat geeft. Vergelijk ook verschillende opleidingen met elkaar om erachter te komen wat het beste bij jou aansluit. Kijk ook goed naar de urenverdeling van de opleiding. De zzp’er opleiding is namelijk voor naast je werkzaamheden van je onderneming en je zult het dus best een tijdje wat drukker gaan krijgen.
Hierna is er nog maar één stap die je moet doorlopen en dat is: het inschrijven zelf! Met deze stappen weet je dus waarom je een zzp’er opleiding moet starten en waar je op moet letten. De laatste tip die we je meegeven is dat je vooral moet kiezen wat je leuk vind, anders zul je de opleiding niet gemakkelijk volbrengen. Er zijn veel aanbieders die een groot aantal zzp’er opleidingen aanbieden, dus hier zal zeker iets voor je tussen zitten wat aansluit bij jouw wensen. Voor meer informatie lees je de andere blogs over opleidingen en cursussen bij ZZP Vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *