Met een gerust hart kerst vieren bij familie

Het is weer het einde van het jaar, waar de dagen kort zijn, maar de feestperiode lang. Het is bijna de hele maand december wel feest, van Sinterklaas naar kerstborrels, Kerst en dan nog oud en nieuw natuurlijk en de nieuwjaarborrels. Je zult vast veel van huis zijn, maar hoe laat je jouw spullen dan veilig achter?

Hoge inbraakpercentage

Zelf dacht ik altijd dat de zomer een periode is wanneer er veel wordt ingebroken, iedereen is immers op vakantie. Het schijnt dat het inbraakpercentage in de wintermaanden juist veel hoger ligt, dit omdat het vroeger donker is. Daarnaast zijn mensen in de wintermaanden ook veel weg in verband met alle feestdagen, of een wintersportvakantie.

Wat nemen inbrekers mee?

Over het algemeen nemen inbrekers kleine dingen mee, maak je dus geen zorgen over jouw gloednieuwe televisie. Wat de laatste tijd het meest meegenomen wordt zijn sierraden en geld. Goud levert nog steeds een behoorlijk bedrag op en is dus heel interessant voor inbrekers en los geld spreekt voor zich natuurlijk.

Contant geld of op de bank?

Er is een reden dat tientallen jaren geleden het idee van een bank is ontstaan. Geld is op de bank beter beveiligd dan als je het thuis bewaart. Aan een bank zitten niet alleen maar voordelen, want je hebt vaak een limiet aan wat je kunt pinnen. Ook loop je in het ergste geval het risico dat de bank failliet gaat. Wat tegenwoordig ook een grote reden is dat mensen minder gebruik van een bank willen maken, is dat je door het pinnen in alles gevolgd kan worden. Privacy is immers een hot item in de afgelopen jaren.

Hoe kan ik mijn spullen goed beveiligen?

Als je toch besluit contant geld in huis te hebben, bewaar het dan ook veilig. Denk niet dat inbrekers het geld niet zullen vinden in jouw veilige opberg plek. Inbrekers halen namelijk ALLES overhoop. Bewaar het veilig in een kluis. Het liefst een zo zwaar mogelijke kluis zodat de kluis niet meegenomen kan worden. Maar zoals ik al eerder zei, nemen inbrekers eigenlijk nooit grote dingen mee dus iedere kluis zullen ze hoogstwaarschijnlijk laten staan.

Tot slot: welke kluis past bij mij?

Er zijn veel soorten kluizen waar je uit kan kiezen. Belangrijk is om te bedenken hoe groot hij moet zijn (wat moet er in), daarna denk je na over welk slot je wilt (sleutel, cijferslot, fingerprint of digitaal slot). Hierna kun je met een gerust gevoel de deur achter je sluiten, op weg naar het kerstdiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *