Met deze social media marketing ben je als ondernemer op de juiste weg

Als onderneming is het essentieel om je te laten zien op social media. De doelgroep is te vinden op kanalen zoals Facebook, Instagram of LinkedIn maar stiekem komt hier nog best wat bij kijken. Start daarom gelijk goed met social media en maak een social media strategie. Je kunt uit je social media marketing grote successen halen, dus lees snel verder voor de beste tips voor jouw social media marketing.

Social media tip 1: Bepaal je doelgroep

Het maken van content op social media kanalen is leuk maar voor wie produceer je deze content eigenlijk? Wie is je klant en welke doelgroep wil je aanspreken? Tussen miljoenen gebruikers op social media zit jouw doelgroep, dus het is belangrijk om hier een duidelijke focus in aan te leggen. Verplaats je voor je social media marketing in je doelgroep en vraag je af wat zij zouden willen zien. Content is essentieel om aandacht te trekken. Dus vertel op een leuke manier informatie over je bedrijf en laat de doelgroep jou vaker opzoeken via je kanalen.

social_media

Social media tip 2: Kies het kanaal 

Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube of Pinterest, dit zijn allemaal mogelijke social media kanalen die je  in je social media strategie kan gebruiken om de juiste doelgroep mee aan te spreken. Natuurlijk hoef je niet alle kanalen te gebruiken, maar kies het kanaal wat bij jouw onderneming en bij jouw doelgroep past. Voor een meer professionele markt ga je naar LinkedIn terwijl wanneer je jongeren wilt aanspreken je op Instagram te vinden moet zijn. Creëer content die past bij het platform en zo weet je misschien wel in een korte periode een groot bereik op te bouwen. Trek de aandacht met bijvoorbeeld een winactie of een leuke story in je Instagram verhaal. Een social media strategie houd in dat je moet bepalen hoe vaak je een bericht post, op welk kanaal en met welk doel. Denk hier dus goed over na en maak actiegerichte campagnes, hieronder staan voorbeelden van deze social media kanalen. 

  • Instagram: deel je merkverhaal door het plaatsen van foto’s & stories 
  • Facebook: maak contact met je doelgroep door berichten te plaatsen
  • LinkedIn: houd je netwerk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van je bedrijf
  • Pinterest: inspireer je doelgroep door middel van foto’s en moodboards
  • YouTube: laat je doelgroep filmpjes en vlogs zien

Social media tip 3: Bepaal je uitstraling

Social media marketing is de uitstraling van je bedrijf. Hiermee zien klanten wie je bent als onderneming en wat je wil bereiken. Ga je voor een informele of formele sfeer, met veel kleur of juist niet. Deze uitstraling bepaalt ook wie je wilt bereiken, je hebt een duidelijke doelgroep voor ogen dus pas dit ook toe in je social media marketing. Zorg voor interactie met je doelgroep. Wat willen zij en toets dit ook in bijvoorbeeld je Instagram story. Creëer engagement door leuke feiten, tips en meningen van volgers te delen met natuurlijk genoeg beeldmateriaal. Het doel van een social media strategie is het vasthouden van die aandacht! Wissel je content af met een foto, video, infographic, live video of een quote. Hou hier dan ook regelmaat in en plaats vooral niet te veel. Kwaliteit boven kwantiteit is cruciaal. 

Social media tip 4: Social media marketing kost tijd 

In social media marketing kan best wat tijd zitten. Dit moet je investeren in personeel die hiermee aan de slag gaat. Iemand moet namelijk echt met de social media marketing bezig zijn. Het is belangrijk dat iemand zich hierin verdiept en dat diegene ook alles weet wat de doelgroep wil zien en scherp heeft wanneer de doelgroep actief is.. Deel in ieder geval één keer per week een bericht of foto en reageer ook op de reacties die je krijgt. Een contentkalender kan in je social media strategie een handige uitkomst zijn. Zo maak je een planning met verschillende soorten content. 
Met deze social media marketing maak jij een vliegende start in jouw social media marketing. Begin gelijk goed door je er even in te verdiepen maar het resultaat zal zichtbaar worden in meer naamsbekendheid of extra opdrachten. Voor meer social media tips kan je kijken de social media pagina van ZZP Vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *