Hulp bij een zzp website maken

Home » Blogs » Marketing & Sales » Hulp bij een zzp website maken

Wil jij zichtbaar zijn in de markt? Dan heb je een website nodig. Ga je jezelf verdiepen in het maken van een zzp website of besteed je het liever uit? Er zijn veel opties wat betreft systemen die je kan gebruiken, teksten die geschreven moeten worden en SEO die je gaat toepassen. Nu meer dan ooit, is je website jouw visitekaartje. Je kunt jouw website gebruiken voor jouw persoonlijke marketingdoeleinden en om potentiële opdrachtgevers meer over jou te vertellen. Je hebt alle creatieve vrijheid om je persoonlijke stempel op je website te drukken. Of je het nou uitbesteedt of er zelf de tijd voor neemt, een website moet staan als een huis. Zeker als dit de voornaamste weg is om je producten te verkopen of voor opdrachtgevers om met jou in contact te komen. We laten je graag zien waar jij op moet letten bij het opzetten van je zzp website.

Zzp website maken: wat komt erbij kijken?

Door de volgende stappen te doorlopen heb je alle zaken die horen bij het maken van een zzp website. Allereerst bepaal je de domeinnaam, dit is de URL van de website en het programma waaronder de website draait. Vervolgens koppel je de URL aan een hostingprovider. Deze provider zorgt ervoor dat jouw zzp website aan het internet wordt gekoppeld en dat je site actief blijft als jij je computer uitzet. Bepaal of je een website met alleen content bouwt of dat je een webshop opent. Als je op welke manier dan ook waarde uit je zzp website wilt halen, zal je er tijd in moeten steken. Veel praktische zaken waar je op moet letten dus.

Er zijn verschillende programma’s en websites die alles in één aanbieden. Hier betaal je vaak maandelijks een bedrag voor, zodat alles geautomatiseerd, makkelijk en overzichtelijk voor je is. Je kunt ze vergelijken en de juiste voor jouw onderneming kiezen.

kosten website maken

Hoe kan je website bijdrage aan jouw groei?

Vergeet niet dat jouw zzp website voor optimale prestaties ook in lijn moet zijn met jouw marketingstrategie. Als je hierbij hulp kunt gebruiken is er een marketing cursus die je helpt jouw marketing en website te optimaliseren. Zo zorg je ervoor dat je zichtbaarheid op Google groeit, dat je meer uit je social media haalt en leer je hoe je de data van jouw website kunt gebruiken om enorm te groeien. Je kunt ook iemand in dienst nemen die dit voor jou in elkaar zet. Haal maximaal voordeel uit je website door het te koppelen aan Google Analytics. Zo krijg je inzicht in je doelgroep en de goede en minder goede elementen van je website en kan je gemakkelijker knelpunten verhelpen.

Kosten tijdens een zzp website maken

Of je nu zelf een website gaat bouwen of het uitbesteed, het kost allebei geld. Een zzp website bouwen vergt erg veel tijd en energie. Helaas kosten alle hierboven genoemde punten geld, zoals de domeinnaam en een hostingprovider. De opstart van de website kan je uitbesteden door dit professioneel op te stellen, maar uiteindelijk zal je altijd zelf de website bij moeten houden en hier tijd in moeten steken. Ga dus gerust op zoek naar iets dat perfect bij jou aansluit.

Verkoop je services of producten via jouw website? Dan adviseren we dit goed te laten aansluiten op jouw administratie. Of je nou op factuurbasis werkt, of online jouw producten verkoopt, er zijn genoeg online boekhoudprogramma’s die dit werk gemakkelijker voor je maken. Dit bespaart je tijd en zorgt voor een goed overzicht van je inkomsten. Zo kun je nog effectiever werken en je week-, maand- en jaardoelen halen.

Tips om je website te bouwen

Nu alle praktische zaken genoemd zijn gaan we over naar de inhoud. Denk daarbij goed na over de doelgroep die jouw website gaat bezoeken. Wie zijn deze mensen en wat willen ze? Het is belangrijk dat je per pagina goed nadenkt over de content die je wilt tonen.

Laat je inspireren en denk aan de gebruiker

Denk hierbij aan de homepagina, de contactpagina of de ‘over ons’ pagina met de bijbehorende teksten en visuals. Kijk naar websites die jij zelf fijn in gebruik vindt en ga na waardoor dit komt. Waar staat de menubalk, welke pagina’s staan er, en wat is de verhouding tussen teksten en afbeeldingen? Als je producten verkoopt, wat is de fijnste manier om de producten te leren kennen? Dit is belangrijk om te overwegen, omdat jouw website een aankoop kan stimuleren of juist niet. Aspecten die hier invloed op hebben zijn:

  • Voldoende informatie
  • Snelle laadsnelheid
  • Duidelijk en overzichtelijke inhoud
  • Categorisering en filters
  • Zorg dat het duidelijk is dat je als gebruiker kunt scrollen en klikken
  • Wees transparant en maak gebruik van afbeeldingen

Om je verder te helpen zijn er online ook websites en CMS programma’s die jouw helpen. Laat je adviseren en kijk waar je gaandeweg kunt verbeteren.

Betrouwbaarheid

Bouw vertrouwen op bij de bezoeker door middel van een SSL-certificaat. Dit geeft aan dat de data van de website veilig is. Na het bouwen en testen van je website is het tijd om via social media te laten weten dat je een zzp website hebt die iedereen moet bezoeken. Let ook op de AVG wet en op andere aspecten die er voor zorgen dat je doelgroep zorgeloos op jouw pagina terecht kan.

Doorlopend proces

Belangrijk om te onthouden is dat het aanmaken van jouw zzp website slechts het begin is. Nadat je jouw website hebt gemaakt, zul je deze constant moeten verbeteren en optimaliseren. Je moet immers kunnen concurreren met anderen. Daarnaast zul je altijd bevindingen zien waarin je kunt blijven verbeteren. Maak het optimaliseren van jouw zzp website dus een prioriteit gedurende langere perioden en laat het niet bij je eerste opzet.

Aan jou de keuze hoe je jouw zzp website wilt inrichten. Ga je voor het uitbesteden, wat meer kost, of verdiep je jezelf in het bouwen van een website voor minimale kosten? Met wat tijd en energie scoort jouw zzp website straks uitstekend! Vergeet niet dat een website meer is dan een simpele website. Het is je visitekaartje, zorgt voor meer aankopen, zorgt voor bekendheid en geeft je inzicht op je bedrijfsprestaties. Mocht dit je helpen, dan hebben we ook andere tips die jouw als ondernemer verder helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *