Je boekhouding overzichtelijk en altijd bij de hand

Een overzicht van je financiën door een boekhouder, zelf bijhouden in Excel of via een boekhoudprogramma voor zzp’ers. Het kan natuurlijk allemaal, het belangrijkste is dat het voor jou als ondernemer werkt. Je wil natuurlijk dat je leuk bezig kunt zijn met waar je passie voor ondernemen ook ligt. De boekhouding van je eigen bedrijf bijhouden is vaak niet het favoriete onderdeel van ondernemers, daarom is het belangrijk om het goed op orde te hebben zodat het je zo min mogelijk tijd en inspanning kost. Wij helpen je verder met tips voor jouw boekhouding!

Waarom overzicht in je boekhouding?

Overzicht in je boekhouding is niet alleen voor jezelf handig, maar ook voor praktische zaken zoals het aanvragen van een lening. Banken vragen om de winst- en verliesrekening en ook verzekeringsmaatschappijen willen de financiële status van je bedrijf zien om de premie te bepalen. Ook bij het aanvragen van een hypotheek moet jouw inkomen duidelijk zichtbaar zijn. Zij willen ook zien wat voor een risico jij vormt voor wanbetaling, en wanneer zij zien dat alles mooi op orde is kan dit ook in je voordeel werken. Kortom, een overzichtelijke boekhouding is een must voor je bedrijfsvoering.

De voordelen van een boekhoudprogramma voor zzp

boekhoudprogramma zzp

Naast alle functies die je in de blogs terug kunt vinden en waar een boekhoudprogramma voor zzp’ers je mee kan helpen zijn er nog vele andere voordelen aan online boekhouden als eenmanszaak. We bespreken graag alle voordelen met je, zodat je een goede overweging kunt maken of een boekhoudprogramma jou kan helpen. 

  • Een boekhoudprogramma laat je alle onderdelen van boekhouden zien zodat je niks vergeet te registreren of bijhouden. 
  • Met een boekhoudprogramma kun je berekeningen automatisch laten uitvoeren. Het houdt automatisch debiteuren en crediteuren bij, alle inkopen en verkopen die je hebt geboekt en het berekent automatisch de btw. 
  • Je kunt je zakelijke rekening aan het boekhoudprogramma koppelen zodat je nog meer inzicht hebt in je cijfers. 
  • Facturen kunnen gemakkelijk in je eigen huisstijl worden opgemaakt. 
  • Als je in- en verkopen en bij- en afschrijvingen boekt, wordt het opstellen van de winst-en-verliesrekening of de balans ook automatisch voor je gedaan. Dit geeft in één oogopslag een overzicht van de financiële gezondheid van je bedrijf. 
  • Bij een boekhoudprogramma kun je terecht voor alle financiële vragen. Je hebt dus snel antwoord als je ergens tegenaan loopt. 
  • Tot slot heb je altijd toegang tot je administratie omdat alles online is opgeslagen. 

Hou je boekhouding bij in een app

Het online bijhouden van je boekhouding biedt vele voordelen. Zo heb je altijd je administratie bij de hand en kun je altijd snel nog even wat toevoegen of inzien. Bonnen kun je ook nog eens gemakkelijk scannen via de app. Uren kun je gemakkelijk registreren zodat je dit niet snel vergeet, evenals je ritten. Digitalisering is overal en het gebruik van een app is heel handig, ook als je denkt er in eerste instantie er niet goed mee om te kunnen gaan! 

Hopelijk zie je nu het belang in van overzicht in je boekhouding en hoe een boekhoudprogramma je hierbij kan helpen. Neem daarom snel een kijkje op de website van MoneyMonk, zij specialiseren zich in online boekhouden voor zzp’ers. 

Nog meer weten over hoe je bijvoorbeeld de btw-aangifte doet, rapportages maakt en bankkoppelingen instelt? De komende 4 weken komen er nog genoeg blogs die je alle ins en outs van het boekhouden laten zien. Zo weet je dat je zonder zorgen, naar een succesvol financieel sterk bedrijf aan het werken bent, en daar helpen wij natuurlijk graag bij!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *