Inkjet- of laserprinter: wat is de beste keus voor ZZP‘ers? 

Als ZZP’er met een (thuis)kantoor kun je eigenlijk niet zonder een goede printer. In een zakelijke omgeving stel je vanzelfsprekend hogere eisen aan zo’n apparaat dan thuis. Of je nu offertes, facturen, brochures of ander materiaal moet afdrukken, je verwacht dat jouw zakelijke printer betrouwbaar is, snel werkt en goede kwaliteit levert. Het aanbod van printers is echter enorm en daarom kan het lastig zijn om de juiste keus te maken. De voornaamste vraag die je moet beantwoorden is welke printtechnologie het best op jouw behoeften aansluit: laser of inkjet. Wij leggen het verschil uit en doen je een aantal suggesties! 

Laserprinters

Laserprinters zijn razendsnel en produceren scherpe afdrukken voor een lage prijs per pagina. Bovendien zijn ze gebouwd om veel prints per maand te genereren, zodat de kans op verstoring van je bedrijfsprocessen minimaal blijft. Als we dan toch een nadeel moeten noemen, dan is het dat laserprinters geen foto’s kunnen printen op fotopapier. Goed om te weten als jouw onderneming daar behoefte aan heeft. Maar in het algemeen is een laserprinter de beste keus voor het (thuis)kantoor van een ambitieuze ondernemer.

Als de keus op een laserprinter valt, dan kiezen veel kleine ondernemingen voor Brother printers. Deze zijn uiterst efficiënt bij hoge printvolumes, ze printen snel en produceren scherpe teksten met levendige kleuren. Een populair laserprinter van Brother is de MFC-L3710CW. Dit is een handige multifunctionele kleurenlaserprinter die ook kan scannen, faxen en kopiëren. Daarnaast kan deze printer verbinding maken met het wifi-netwerk zodat je geen kabels hoeft te trekken en je zelfs direct vanaf je smartphone kunt printen.

Inkjetprinters

Inkjetprinters zijn de meest populaire keus voor particulier thuisgebruik. Ze zijn vrij voordelig in aanschaf en de afdrukken zijn van zeer hoge kwaliteit. Daarom zijn ze in sommige gevallen alsnog een goede keus voor een thuiskantoor. In tegenstelling tot laserprinters kun je met een inkjetprinter uitstekend foto’s printen op echt fotopapier. Houdt wel rekening met een lagere afdruksnelheid en hogere printkosten per pagina. In een zakelijke settting is een inkjetprinter daarom vooral een goede keus als je regelmatig foto’s van hoge kwaliteit wil afdrukken en het printvolume vrij laag is.   

Valt je keus op inkjetprinters? Kijk dan eens naar Canon of Epson printers. Een veelgekozen Epson inkjetprinter voor (thuis)kantoren is de WorkForce WF-2885DWF. Dit exemplaar kan (dubbelzijdig) printen, kopiëren, scannen en faxen. Aansluiten op het netwerk gaat draadloos via wifi en dankzij het compacte ontwerp vindt dit exemplaar gemakkelijk een plekje in je (thuis)kantoor.

Tot slot is het belangrijk om naast de kosten van de printer ook te kijken naar de kosten van de cartridges en toners. Deze zijn namelijk van grote invloed op de totale kosten van de printer. Overweeg daarom om compatibele toners of cartridges te gebruiken in plaats van de duurdere originele exemplaren. Compatibele producten van een betrouwbare leverancier zijn over het algemeen goedkoper, maar bieden dezelfde prestaties. Soms hebben ze zelfs een grotere capaciteit waardoor je langer door kunt printen voordat de cartridge of toner vervangen moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *