Heb jij een auto nodig voor het starten als zzp’er?

Er zijn veel verschillende branches waarin je werkzaam kunt zijn als zzp’er. Ben je werkzaam in de zorg, ICT, de bouw of verleen je een andere dienst? Als ondernemer bepaal je zelf je werkzaamheden en de invulling daarvan. Bij het starten van je bedrijf is het daarom belangrijk jezelf af te vragen wat je allemaal nodig hebt. Een pand, kantoor, voorraad of een auto bijvoorbeeld. In dit artikel leggen we je uit wanneer een zakelijke auto handig kan zijn en welke vormen hiervoor mogelijk zijn. 

Waarom een zakelijke auto? 

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je privéauto te gebruiken voor je eigen bedrijf, maar in de meeste gevallen kiezen zzp’ers voor een zakelijke auto. Dit kan de volgende redenen hebben: 

  • Verleen je een dienst waarbij je een grotere auto nodig hebt of een busje? Dan heb je deze ook nodig om je werk te kunnen uitvoeren en spullen te kunnen vervoeren. 
  • Van een zakelijke auto mag je de kosten afschrijven van de winst, dit is dus financieel interessant. 
  • Je auto straalt als ondernemer een deel uit van hoe jij jezelf presenteert naar de klant toe, daarom zou financial lease interessant kunnen zijn. 
  • Als zzp’er moet je flexibel jezelf kunnen vervoeren, op het openbaar vervoer kun je niet altijd rekenen. Daarom is een zakelijke auto veel handiger. 

Kies je voor volledige aanschaf of financial lease? 

Als startende ondernemer heb je vaak niet het vermogen om in één keer een nieuwe auto aan te schaffen. Dit zorgt gelijk voor een financiële achterstand, en dit geld zou je goed kunnen gebruiken voor andere investeringen. Een uitkomst is daarom te starten met het leasen van een zakelijke auto. Financial lease betekent dat je een vast maandelijks bedrag betaald voor een auto die je gebruikt. Je kunt in het leasecontract afspraken maken welke auto het betreft, wie de risico’s draagt, wie de brandstofkosten betaald, voor hoelang je een leasecontract afsluit en of je de auto ook voor privégebruik gebruikt. Al deze factoren spelen mee in de maandelijkse prijs. De financial lease kun je berekenen voor het gebruik van de auto bij verschillende aanbieders. 

Als ondernemer heb je dus vaak een auto nodig, afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent. Bekijk de mogelijkheden, vergelijk prijzen en het aanbod, en wie weet rijd jij al snel in een nieuwe auto rond. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *