Fleetmanagement voor de zakelijke telefoons: zo werkt het

Wanneer je meerdere zakelijke telefoons hebt voor je bedrijf, is het fijn om die efficiënt te kunnen gebruiken. Om dit slim te doen, kun je gebruik maken van fleetmanagement. Dit systeem helpt je om de telefoons binnen de organisatie te controleren en optimaal te gebruiken, waardoor je minder kosten hoeft te maken en je telefoons tegelijkertijd beter beveiligd zijn. Het maakt niet uit of je gebruik maakt van een prepaid simkaart of een ander soort abonnement.

Wat is fleetmanagement?

Fleetmanagement is een term die je tegenwoordig steeds vaker hoort. Simpel gezegd is fleetmanagement het beheer van alle mobiele apparaten die binnen een bedrijf gebruikt worden. Dit hoeven niet alleen telefoons te zijn, maar ook tablets en zelfs hotspots vallen hieronder. Een van de onderdelen van fleetmanagement is het monitoren van (prepaid) simkaarten, waaronder dus ook simkaarten voor prepaid internet. Het fleetmanagementsysteem houdt bij hoeveel data en belminuten er per apparaat verbruikt wordt en stuurt je een melding wanneer de limieten overschreden worden. Zo kun je onverwachte kosten vermijden en weet je zeker dat elk apparaat goed bereikbaar is, zonder dat het budget overschreden wordt.

Beveiliging van de apparaten

Fleetmanagement zakelijke telefoon

Een ander groot voordeel van fleetmanagement is het feit dat je mobiele apparaten goed beveiligd zijn. Met de software kun je als bedrijf beveiligingsprotocollen opzetten, zoals beveiliging van de wachtwoorden, encryptie en zelfs de mogelijkheid om de apparaten op afstand te kunnen vergrendelen, of de informatie wissen, wanneer je het apparaat verloren bent of wanneer het gestolen is. Zo weet je zeker dat de opgeslagen gegevens veilig zijn en niemand anders er toegang tot heeft. Daarbij helpt het duidelijke beleid met het voorkomen van misbruik van de telefoon en zorgt het ervoor dat alle medewerkers op de hoogte zijn van wat er van hen verwacht wordt. Zo kun je regels in het beleid zetten die gaan over het downloaden van apps, het gebruik van mobiele data en de manier waarop gevoelige bedrijfsinformatie beschermd moet worden.

Verhoog de productiviteit

Uiteindelijk is het doel van fleetmanagement dat de efficiëntie en productiviteit binnen je bedrijf of eenmanszaak verhoogd wordt. Dankzij fleetmanagement heb je altijd en overal toegang tot de informatie die je nodig hebt, zonder dat je bang hoeft te zijn voor onverwacht hoge kosten door meer dataverbruik, of het per ongeluk lekken van bedrijfsgevoelige informatie. Zo kun je niet alleen efficiënter werken, maar kun je ook een betere service bieden aan je klanten. Ook kun je meer inzicht krijgen in het verbruik van data en belminuten bij jouw mobiele apparaten. Het kan dus een hoop bieden voor jouw bedrijf.