Om deze redenen is een zakelijke rekening voor zzp’ers een goed idee

Home » Blogs » Financieel » Om deze redenen is een zakelijke rekening voor zzp’ers een goed idee

Een zakelijke rekening zzp openen is niet verplicht, maar toch krijgen zzp’ers vaak het advies om het wel te doen. Als een zakelijke zzp rekening openen niet verplicht is, waarom zou je het dan doen? Een zakelijke rekening biedt veel voordelen als ondernemer. Twijfel je om een zakelijke rekening te openen? Dan laten wij jou op een rijtje zien waarom jij wel een zakelijke rekening zou moeten openen!

Privé en zakelijk gescheiden

Door een zakelijke rekening zzp te openen, zijn je privé uitgaven en zakelijke uitgaven gescheiden. Dit zorgt voor een overzichtelijke administratie. Het is gemakkelijker voor het boekhouden, maar ook een stuk eenvoudiger om belastingaangifte te doen. Je hebt door het openen van een zakelijke rekening zelf ook een beter beeld van jouw zakelijke uitgaven naast je privé-uitgaven. Zo hoef jij je eigen bijvoorbeeld niet af te vragen of de lunch zakelijk was of privé en of je nu zakelijk of privé hebt getankt.
Als zzp’er zijn je inkomsten vaak wisselend, hierdoor kan je in de verleiding komen om zakelijk geld privé uit te besteden of andersom. Door de rekeningen gescheiden te houden zul je dit ook minder snel doen. Je kan dan gewoon maandelijks een vast salaris van je zakelijke zzp rekening overboeken naar je privérekening.

zakelijke rekening zzp

Belastingdienst wil inzicht tot bankafschriften

De belastingdienst verplicht het dus niet om een zakelijke rekening te openen, maar ze eisen wel bij een eventuele controle om inzicht te verkrijgen in de volledige administratie van jouw uitgaven inclusief bankafschriften. Heb jezelf geen tijd om de administratie handmatig bij te houden? Een online boekhoudprogramma als e-Boekhouden kan uitkomst bieden.

Wanneer je dan geen gescheiden rekening hebt, betekent dit dat je ook op het gebied van privézaken volledig inzicht moet geven. En wil jij nu echt al je privézaken op tafel leggen?

Professionele uitstraling

Naast het feit dat een zakelijke rekening heel handig is, heeft het een veel professionelere uitstraling. Wanneer je opdrachtgever of klant een transactie naar je overmaakt, ziet deze persoon jouw bedrijfsnaam in plaats van jouw persoonlijke naam. Het geeft niet alleen een professionelere uitstraling richting je klanten, maar kan ook als mentale boost werken voor jezelf.

Profiteer van startersvoordelen

Als je ervoor kiest om een zakelijke rekening te openen, moet je ook nog de keuzes overwegen bij welke bank je deze rekening gaat openen. Veel banken bieden vrij dure pakketten aan met financiële producten die je misschien nooit gaat gebruiken. Daarom is het belangrijk dat je vooraf goed naar verschillende banken kijkt en niet alleen naar het zakelijk pakket van jouw privé bank. Zo heeftKnabeen uitstekend aanbod voor zzp’ers. Let er ook op dat je als starter van speciale voordelen kunt profiteren, dit is altijd mooi meegenomen. Zo wordt geld lenen als zzp’er een eitje.

Zoals je ziet zijn er dus veel redenen om een zakelijke rekening te openen, het biedt veel voordelen als ondernemer. Houdt privé en zakelijk gemakkelijk gescheiden en bespaar tijd en moeite voor de administratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *