Geld lenen als zzp’er, hoe werkt dat?

Home » Blogs » Financieel » Geld lenen als zzp’er, hoe werkt dat?

Soms dien je voor jouw werkzaamheden te beschikken over prijzige middelen. Zoals een laptop, fotocamera, een pand of een auto. Je kan er voor kiezen om dit met eigen geld te betalen. Echter wanneer je dit niet tot je beschikking hebt of liever niet wil uitgeven, kan je kiezen voor een lening. Omdat zzp’ers geen vast inkomen hebben, zijn banken soms wat terughoudend wanneer zij een lening verstrekken. Dit omdat zij geen zekerheid hebben of de lening wel wordt terugbetaald. Wil je geld lenen als zzp’er? Dan zijn er gelukkig zeker nog diverse mogelijkheden om eenZZP lening af te sluiten.

Zzp leningen vergelijken

Je kan bij verschillende partijen geld lenen als zzp’er. Het is van belang dat je deze verschillende partijen met elkaar vergelijkt om zo tot de beste aanbieder te komen. Elke aanbieder heeft namelijk zijn eigen voorwaarden en eisen. Het vergelijken van zzp-leningen (intern) is daarom van groot belang. We hoeven je denk ik niet meer te vertellen dat geld lenen geld kost. Vanaf het moment dat je een lening afsluit, betaal je maandelijkse kosten aan de aflossing, rente en overige kosten. Het vergelijken van verschillende ZZP leningen kan dus veel voordeel opleveren. Zo zie je in een oogopslag wat de mogelijkheden, voorwaarden en kosten zijn.

geld lenen als zzp'er

Voorwaarden voor een zakelijke lening als zzp'er

Tegenwoordig vragen banken om zekerheid wanneer je een zakelijke lening afsluit. Er wordt wel altijd naar de persoonlijke situatie van de aanvrager gekeken. Zo wordt aan de hand van persoonlijke en bedrijfsgerelateerde factoren beoordeeld of het verstrekken van de lening een goed idee is.

De verschillende opties voor zzp-leningen

Een zakelijk krediet is een optie wanneer je voor een lening kiest. Het verschil met een zakelijke lening is dat bij een lening er eenmalig een vast bedrag met een vaste rente geleend wordt. Bij een zakelijk krediet kan er een flexibel bedrag worden opgenomen tegen een variabele rente. Zo wordt er alleen rente betaald over het opgenomen bedrag. Bij een grote investering is het verstandiger om voor een zakelijke lening te kiezen. Echter wanneer er financiële ruimte nodig is, dan is een krediet een betere optie.

Startkapitaal

Wanneer je net bent gestart, heb je nog geen jaarrekeningen die je aan de bank kan laten zien. Echter is het vaak zo dat gedurende de start van je onderneming de kosten hoger zijn dan de inkomsten. Dit is nodig om het bedrijf van de grond te krijgen. Omdat veel banken strenge regels hebben voor het verstrekken van een lening, kan het lastig zijn om aan startkapitaal te komen. Je kan er dan ook voor kiezen om geld te lenen op basis van je persoonlijke inkomen. Wanneer je als zzp’er naast je werkzaamheden ook nog werkt in loondienst, wordt basis daarvan dus een lening worden afgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *