Alles wat jij moet weten over zzp belasting!

Home » Blogs » Financieel » Alles wat jij moet weten over zzp belasting!

Wat zijn nou de belangrijkste dingen die je moet weten over belastingen als zzp’er? In dit artikel nemen we alles met je door, zodat je niet in de problemen komt met je belasting. De belastingdienst is nu eenmaal een verplicht onderdeel van zzp’er zijn. En wanneer je deze niet betaald kun je in de problemen raken met de belastingdienst. Je zult er dus altijd rekening mee moeten houden en ervoor moeten zorgen dat je al je zaken overzichtelijk en op orde hebt. Dus als je je afvraagt of je nu het beste een boekhouder, boekhoudprogramma of prima zelf je belastingzaken kunt regelen, lees dan verder!

Hoe zien belastingen voor mij als Zzp'er uit?

Als je start als zzp’er moet je na je inschrijving bij de kamer van koophandel, ieder kwartaal belastingaangifte doen. Dit houdt in dat je bij de belastingdienst aangeeft wat je omzet van het afgelopen kwartaal is geweest. Hieruit gaat de belastingdienst je omzetbelasting berekenen en zul je dus een heffingsaanslag krijgen over dat kwartaal. Het is dus belangrijk dat je geld opzij zet om deze heffing op je omzet te kunnen betalen. Wees dus altijd alert en zorg dat je altijd op tijd je belastingaangifte invoert.

zzp belasting

Kan ik mijn belastingaangifte zelf doen?

Op de website van de belastingdienst kun je als ondernemer inloggen. Wanneer je dit doet, zie je direct een overzicht van je belastingzaken. Heb je een boekhouder in dienst? Dan zul je die moeten machtigen om je belastingzaken te mogen regelen. Als je gebruik maakt van boekhoudsoftware zoals e-Boekhouden, dan geeft deze je in de meeste gevallen een overzicht van wat je moet invullen bij je aangifte.

Een boekhouder kan daarentegen de aangiftes wel voor je doen. Let wel op dat je dit goed afstemt met je boekhouder. Het risico van het te laat insturen van je belastingaangifte is dat de belastingdienst zelf een inschatting maakt van je omzet en daarop een bedrag gaat heffen. Daarnaast kun je een boete ontvangen voor het te laat insturen van je belastingaangifte. De belastingdienst heeft zelf een app ontwikkeld die je een melding stuurt als je een aangifte moet doen. Klik hier om de app te downloaden.

Blijf op de hoogte van de mogelijkheden

Via ZZP vrienden zullen we al het nieuws met je delen. Zo kun je op onze belastingen pagina vinden van welke regelingen je gebruik zou kunnen maken. Je bent als zzp’er zelf verantwoordelijk voor je eigen belastingzaken. Overweeg dus om een boekhoudprogramma of een boekhouder in handen te nemen voor je financiële zaken. Zo voorkomen je problemen met de belastingdienst en kun jij als zzp’er doen waar je goed in bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *