7 voordelen van een online boekhoudprogramma

Home » Blogs » Financieel » 7 voordelen van een online boekhoudprogramma

Tijden veranderen, de manier van werken verandert en zo ook de manier waarop we boekhouden. Tegenwoordig kan dit op verschillende manieren. Doe jij het nog op de ouderwetse manier en ben je er veel tijd mee kwijt? Dan raden wij jou een online boekhoudprogramma aan! Benieuwd naar de voordelen die een online boekhoudprogramma biedt? Wij zetten 7 voordelen voor je op een rijtje.

1. Overal toegang tot je online boekhouding

Met een online boekhoudprogramma heb je overal toegang tot je boekhouding. Zodra er internetverbinding is, heb je ook toegang tot je volledige boekhouding. Ben je even niet thuis of op vakantie en je moet even je boekhouding checken? Dat is geen probleem! Met online boekhouden heb je overal inzicht in je financiële situatie. Je bent niet meer computer of werkplekafhankelijk.

Online boekhouden

2. Simpel en digitaal factureren

Met het oude boekhouden is het nog factuurtjes uitprinten, postzegels plakken en in de brievenbus steken. Maar het voordeel van online boekhouden is het digitaal factureren. Je kunt gemakkelijk online je facturen maken en digitaal versturen naar een klant. Daarnaast is het mogelijk om bonnetjes te scannen met je smartphone. Je voert je gegevens één keer in en ze worden meteen verwerkt. Zo heb je nooit gedoe met facturen en bonnetjes terug zoeken. Het bespaart je niet alleen tijd, maar ook kosten.

3. Online boekhoudprogramma makkelijk koppelbaar

Aan je online boekhoudprogramma kun je je bankrekening koppelen. Bankafschriften zijn ook super makkelijk af te lezen. Je hoeft niks over te typen en zo is er ook minder ruimte voor fouten. Bovendien bespaart het je ook een hoop tijd. Daarnaast kan je een koppeling maken met de Kamer van Koophandel, klanten of leveranciers. Met het online boekhoudprogramma vane-Boekhouden.nl is het zelfs mogelijk om een koppeling te maken met de Belastingdienst. Wat super handig is voor de btw-aangifte!

4. Makkelijk samenwerken met je boekhouder

Met online boekhouden is het makkelijk om je boekhouder of accountant mee te laten kijken. Je kunt tegelijk inloggen of een extra gebruiker toevoegen. Heb je vragen, is er iets niet helemaal duidelijk? Je boekhouder kijkt live met je mee!

5. Automatisch updaten & back-ups

Valt je computer plotseling uit? Dan staat jouw boekhouding gelukkig nog online. Van al je werk in het programma wordt automatisch een back-up gemaakt. Zo raak je nooit meer plotseling gegevens kwijt. Daarnaast wordt de online software automatisch geüpdatet. Je hebt dus geen last meer van verouderde programma’s of verouderde versies.

3. Veiligheid online boekhoudprogramma

Alle data van het programma wordt versleuteld en op verschillende servers opgeslagen. Aanbieders van boekhoudsoftware zijn afhankelijk van hun betrouwbaarheid, daarom zorgen zij altijd voor goede, automatische back-ups en beveiliging. De boekhouding is online beter beveiligd dan op je eigen computer.

7. Ruimte in de kast

De overvolle kast met die multomappen, die heb je niet meer nodig! Je kan vrijwel papierloos werken en je hebt alles digitaal beschikbaar. Met een online boekhoudprogramma is het een stuk eenvoudiger om alle gegevens jaren te bewaren tot de wettelijke bewaartermijn van de Belastingdienst is verstreken. Ook hoef je geen facturen meer uit te printen of bonnetjes te bewaren. Je kunt dit inscannen en dan staat het in het programma. Dus nooit meer onoverzichtelijke bergen papier die je moet uitzoeken.

Al met al bespaart een online boekhoudprogramma je niet alleen een hoop tijd, maar ook kosten en gedoe. Genoeg redenen om over te stappen toch! Wil je overstappen? Ook dit is eenvoudig, je kunt gewoon je Excel-bestanden uploaden en de rest wordt voor je gedaan!

Vind je het lastig om tussen alle aanbieders te kiezen? Bekijk dan onze boekhoudprogramma vergelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *