Waarom je je boekhouding beter kan uitbesteden als zzp’er

Home » Blogs » Financieel » Waarom je je boekhouding beter kan uitbesteden als zzp’er

Boekhouding, iedere zzp’er moet het doen. Bijna niemand kijkt er naar uit om zijn of haar administratie te doen. En we kunnen dit ons heel goed voorstellen. Helaas ben je toch verplicht om een overzichtelijke boekhouding te hebben om daarmee een belastingaangifte te doen. Je kunt ervoor kiezen om deze taak zelf op je te nemen, maar je kunt het ook uitbesteden. Dit scheelt je veel werk en tijd die jij liever aan je eigen onderneming besteed. Het uitbesteden van je boekhouding zorgt ervoor dat je je op de belangrijke zaken kan focussen. Het kan een grote stap zijn om je boekhouding uit te besteden. Maar neem van ons aan, die stap wil je nemen! Neem eens een kijkje bij e-boekhouden.nl! Ze helpen je met boekhouden, factureren, offertes, urenregistratie, relatiebeheer, voorraadbeheer en nog veel meer. Ben je toch gemotiveerd om het zelf op te pakken? We geven je vijf redenen waarom uitbesteden een verstandige optie is!

1. Je financiën op orde

Een overzichtelijke administratie is heel erg belangrijk voor je onderneming. Zo zie je niet alleen hoe je bedrijf ervoor staat, maar het is ook de basis voor de jaarlijkse belastingaangifte. Heb je je administratie niet op orde en ben je daardoor te laat met het invoeren van de cijfers bij de Belastingaangifte? Dan kan dit zorgen voor fikse boetes. Een boekhoudprogramma of boekhouder zorgt voor structuur in je boekhouding, zodat je dit niet op het laatste moment hoeft te doen. Wil je weten met welke andere financiële zaken je nog meer rekening moet houden? Kijk dan vooral op onze pagina met financiële informatie.

Boekhouding uitbesteden

2. Geen zorgen over de boekhouding als zzp'er

Herken je dat gevoel dat je aan het einde van het jaar al tegen de btw-aangifte op ziet? Zeker als je dit niet goed hebt bijgehouden weet je dat je hier nog een aantal uur in moet steken. Dit is erg vervelend, want die uren kun je vast en zeker beter besteden. Met behulp van een goed boekhoudprogramma heb jij met een paar klikken alle cijfers tot je beschikking en is de belastingaangifte dus zo gepiept! Zo’n programma hoeft niet duurt te zijn. Er zijn veel goedkope boekhoudprogramma’s te vinden. Hierdoor heb je direct een stuk minder zorgen over jouw eigen boekhouding als zzp’er.

3. Meer tijd voor andere taken

Tijd is voor een zzp’er erg kostbaar. Vooral als je net begonnen bent, kan je erg druk in de weer zijn met het opbouwen en onderhouden van contacten. Daarnaast wil je jouw tijd het liefst zo efficiënt mogelijk gebruiken. Afhankelijk van de hoeveelheid inkomsten en uitgaven kan het zomaar zijn dat het je een aantal uur in de week kost om ervoor te zorgen dat je boekhouding op orde blijft. We kunnen ons heel goed voorstellen dat je liever voor klanten werkt of misschien wel wat uurtjes vrij hebt in de week. Tijd, die voor jou als zzp’er erg kostbaar is. Het uitbesteden van de boekhouding kan je kostbare tijd opleveren. Nog een reden dus om je eenmanszaak boekhouding uit te besteden.

4. Vier ogen voor controle

Het is nogal wat, die boekhouding voor een zzp’er. Facturen, bonnen, afschriften, urenregistratie, rittenadministratie, belastingaanslagen en ga zo maar door. Het is een ware kunst om ervoor te zorgen dat de cijfers aan het eind van de rit allemaal kloppen. En hoe fijn zou het zijn als er nog iemand met je meekijkt of dit wel allemaal in orde is? Als jij namelijk erg druk bezig bent met je bedrijf, dan is het erg lastig om ook nog eens op de hoogte te blijven van de constant veranderende wet- en regelgeving. Boekhouden voor een zzp’er wordt er op deze manier niet makkelijker op. Als jij als zzp’er je boekhouding uitbesteed, heb je deze zorgen niet meer.

5. Profiteren van belastingvoordelen

Misschien heb je het wel eens gehoord; een boekhouder verdient zichzelf weer terug. Ze weten als geen ander hoe je maximaal kan profiteren van alle belastingvoordelen. Bovendien heb je ook geen naheffingen of boetes meer, want je kunt erop vertrouwen dat alles goed is ingevoerd. Bovendien zijn de kosten voor een boekhouder of boekhoudprogramma ook nog eens aftrekbaar.

Met andere woorden, genoeg redenen om je boekhouding uit te besteden.

Op zoek naar een online boekhoudprogramma naar weet je niet goed welke je moet kiezen? Kijk dan vooral naar de pagina met verschillende boekhoudprogramma’s of vraag een proefabonnement aan voor e-boekhouden.nl!