5 redenen waarom jij een ICT traineeship moet volgen

Wil je naast je zzp werkzaamheden een andere richting inslaan en jezelf ontwikkelen met een vaste inkomstenbron? Dan kun je naast je zzp diensten ook een traineeship beginnen. Een ICT traineeship houdt in dat je in een bepaalde periode zowel leert als werkt. Ontwikkel je met deze combinatie volledig binnen de ICT. Benieuwd naar andere redenen waarom je een IT traineeship van Young Coders moet volgen? Lees dan verder.

Jezelf ontwikkelen

Of je al kennis hebt over ICT, of helemaal niet. Als je in de IT wilt werken, zul je meer kennis moeten krijgen over ICT & IT. Dat kan perfect met een traineeship. Hierin zitten trainingen en cursussen over IT en zo blijf je jezelf ontwikkelen met nieuwe kennis. Werk ook tegelijkertijd in dit vakgebied en voer de kennis van de trainingen en cursussen direct uit in de praktijk.

Nieuwe ervaringen open

Een waardevolle aanvulling op je cv is ervaring en kennis. Het geeft veel vertrouwen als jij kan aantonen dat je ergens veel ervaring in hebt. Door dit traineeship werk je met opdrachten die bij jou passen én die je kan gebruiken als ervaring. Ook geeft het de klant een positief beeld als zij zien dat jij ook in jezelf investeert met nieuwe kennis door middel van een traineeship.

Een certificaat ontvangen

Buiten de ervaringen die je opdoet en mee kunt nemen, krijg je ook nog een daadwerkelijk tastbaar certificaat. Zo kan je aantonen dat je voldoende kennis hebt. De functie-specifieke kwalificaties vanuit jouw traineeship zorgt er ook voor dat iemand direct weten wat je te bieden hebt en dat het past bij wat zij zoeken.

Een persoonlijke begeleiding krijgen

Het is spannend om te starten met iets waar je misschien weinig kennis in hebt. Kies daarom voor een traineeship, je krijgt namelijk persoonlijke begeleiding waarbij je veel vragen kan stellen. Heb jij moeite met je soft skills? Dan zorgt een IT traineeship dat je je daar tijdens de traineeship ook in kunt ontwikkelen. Dit is ontzettend waardevol voor contact met jouw klanten.

Een vaste inkomstenbron

Als startende zzp’er is het vaak lastig om gelijk van deze inkomsten te kunnen leven. De inkomsten zijn niet constant en de vraag van klanten is niet altijd even hoog. Vaste lasten zoals verzekeringen, abonnementen en een hypotheek gaan door en die moet je wel kunnen betalen, ongeacht de inkomsten van je bedrijf. Daarom kan het verstandig zijn een baan naast je zzp werkzaamheden te starten. Ook als je geen kennis hebt over een vak, kun je starten door middel van een traineeship. Hierin word je opgeleid tot ervaren werknemer. En wie weet kun je het netwerk en de mensen die je spreekt tijdens het traineeship ook aanhaken als klant of partner voor je onderneming.

Hoe denk jij over traineeships starten als zzp’er? Wij zijn er benieuwd naar!