Een opleiding vergelijken als ondernemer doe je zo!

Blijven leren, niets is zo belangrijk als zzp’er. Je bent natuurlijk continu aan het leren door het hebben van een eigen onderneming. Toch is het goed om je ook door te blijven ontwikkelen op het gebied van hardskills. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld jezelf veel aanleren met behulp van het internet of gewoon door te proberen. Daarnaast zijn er ook instituten of online instellingen waarbij je een opleiding of training kunt volgen. Ben je van plan om een dergelijke training te volgen? In deze blog laten we je zien hoe je het beste een opleiding kunt vergelijken.

Soort opleiding

Wat je jezelf eerst af moet vragen is wat voor soort opleiding of training je wilt gaan volgen. Waar wil je jezelf verder in ontwikkelen of specialiseren? Welke skills mis je nog? Welke kennis heb je nodig om jouw onderneming verder te verbeteren? Er zijn erg veel verschillende mogelijkheden. Ga voor jezelf dus eerst na wat voor opleiding of training je wilt volgen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld eerst op verschillende websites kennis opdoen. Mocht je het niet kunnen vinden op het internet, dan is er altijd nog de optie om een banencoach in te schakelen. 

opleiding vergelijken

Aanbieders

Als zzp’er zijn er verschillende opleidingen die interessant zijn. Hiervoor zijn ook verschillende aanbieders, zoals: de LOI, NCOI en het ICM. Ook bij de Kamer van Koophandel (KVK) kun je als startende ondernemer terecht voor startersworkshops en tips. Dan is er de opleiding ‘Ondernemerschap & Retail Management’. Hierbij leer je alles over het opzetten van een eigen bedrijf. Mocht je als zzp’er een cursus of opleiding willen volgen voor je bedrijf? Dan heb je recht op het STAP-budget.

Interessante opleidingen

Om een opleiding te vergelijken, moet je ook de afweging maken wat voor soort opleiding je wilt gaan volgen. Wat is interessant voor jouw onderneming? Een voorbeeld van zo’n interessante training is scrum. Scrum duidt op een samenwerkingsstrategie. Daarnaast is het ook handig om veel van social media af te weten. Er zijn verschillende social media trainingen. Het is ook goed om kennis te hebben over zaken rondom belasting en dergelijke. Je kunt hierover natuurlijk veel online lezen, maar cursussen of trainingen bevatten vaak ook praktijkopdrachten waardoor het leerrendement hoger ligt.

Kwaliteit van de opleiding

Natuurlijk wil je een training, opleiding of cursus volgen waar je ook echt wat aan hebt. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit als je een opleiding gaat vergelijken. Er zijn genoeg websites waarop je opleidingen kunt vergelijken op basis van kwaliteit. Daarnaast krijg je ook een overzicht van de verschillende soorten opleidingen of trainingen. Zo wordt het kiezen een stuk gestructureerder en behoud je goed het overzicht. 

Voors en tegens afwegen

Bij het vergelijken van een opleiding, kan het soms lastig worden voor welke je nu uiteindelijk wil kiezen. Maak voor jezelf een lijst met relevante opleidingen. Geef ze allemaal een aantal streepjes (bijvoorbeeld van 0 tot 5) op basis van interesse en relevantie. Wanneer je een x aantal opleidingen overhoudt, kun je per opleiding of training de voors en tegens opschrijven. Op deze manier krijg je voor jezelf een overzicht, wordt het een stuk behapbaarder én is de kans dat je de goede keuze maakt veel groter. Ook zijn er bepaalde online vragenlijsten waar je vaak een goed beeld krijgt van het type opleiding waar je naar op zoek bent.

Krijg advies

Bespreek je overweging met anderen. Niets is zo belangrijk als praten over je beslissingen. Hierdoor krijg je namelijk ook nieuwe inzichten. En wellicht heeft de ander kennis over een bepaalde opleiding of training. Zo krijg je insight informatie, waardoor je zeker weet dat de opleiding juist is voor jou.

Hopelijk heb je na deze blog een aantal handvatten waarmee je opleidingen kunt vergelijken. Zo heb je binnen no-time de perfecte opleiding, cursus of training gevonden waarmee jij jouw onderneming nog waardevoller maakt. Wij wensen je veel succes met het vergelijken van een opleiding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *